Kamala Harris promite soluţionarea crizei locuinţelor în SUA

  • Candidata democrată la preşedinţia SUA, Kamala Harris, promite că va rezolva criza locuinţelor în Statele Unite ale Americii.
  • Ea propune măsuri pentru a construi mai multe locuinţe şi pentru a reduce costurile.
  • Preţurile locuinţelor au crescut cu 50% în ultimii cinci ani.
Urmărește
663 afișări
Imaginea articolului Kamala Harris promite soluţionarea crizei locuinţelor în SUA

Kamala Harris promite soluţionarea crizei locuinţelor în SUA

Candidata democrată la preşedinţia Statelor Unite, Kamala Harris, îşi concentrează, în aceste zile, campania pe soluţionarea crizei locuinţelor, propunând măsuri pentru a construi mai multe locuinţe şi a reduce costurile, potrivit Reuters.

Preţurile locuinţelor în SUA au crescut cu 50% în ultimii cinci ani, iar chiriile au crescut cu 35%.

În acest context, Harris promite stimulente fiscale şi fonduri dedicate construcţiei de locuinţe.

Harris a declarat recent că va pune capăt deficitului de locuinţe din America, un deficit care s-a accentuat de la criza financiară din 2007-2009 şi care, conform Moody's Analytics, se ridică la 2,9 milioane de unităţi locative.

Printre propuneri se numără construcţia a 3 milioane de locuinţe suplimentare în următorii patru ani, un credit fiscal de 25.000 de dolari pentru cumpărătorii aflaţi la prima achiziţie şi un fond de 40 de miliarde de dolari pentru a încuraja autorităţile locale să construiască locuinţe accesibile.

Deşi planurile sale ar putea atrage electoratul preocupat de creşterea costurilor, punerea în aplicare a acestor planuri ar putea întâmpina dificultăţi în Congres, având în vedere că propunerile similare ale preşedintelui Biden au eşuat.

De partea cealaltă, Donald Trump promite reduceri de taxe şi eliminarea reglementărilor pentru a creşte procentul de proprietate, dar se opune relaxării restricţiilor de zonare, necesare pentru construirea locuinţelor accesibile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici