- Home
- Externe
- (31.05.2022, 14:00)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Kremlinul reacţionează la decizia Uniunii Europene de a reduce importurile de petrol din Rusia
Moscova s-a angajat să găsească alţi importatori pentru petrolul său la scurt timp după ce Uniunea Europeană, cel mai mare bloc comercial din lume, a convenit să impună un embargo parţial asupra ţiţeiului rusesc.
Urmărește
25917 afișări
Uniunea Europeană a convenit luni să interzică majoritatea importurilor de petrol rusesc până la sfârşitul anului, ca parte a noilor măsuri menite să pedepsească Kremlinul pentru invazia neprovocată a Ucrainei, potrivit CNBC.
Măsura a fost salutată de şeful politicii externe a UE, Josep Borrell, drept o "decizie istorică pentru a paraliza maşina de război a preşedintelui rus Vladimir Putin".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Această decizie se referă la petrolul rusesc adus în blocul comunitar pe cale maritimă, cu o excepţie pentru importurile livrate prin conducte, ca urmare a opoziţiei Ungariei.
Cel de-al şaselea pachet de sancţiuni al UE împotriva Rusiei, amânat de mult timp, a necesitat aprobarea tuturor celor 27 de state membre.
Ca răspuns la aceste măsuri, Mihail Ulianov, reprezentantul permanent al Rusiei la organizaţiile internaţionale din Viena, a declarat că interdicţia privind petrolul se reflectă negativ asupra blocului.
"Aşa cum a spus pe bună dreptate ieri, Rusia îşi va găsi alţi importatori", a declarat Ulianov pe Twitter, referindu-se în special la preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
"De remarcat că acum ea îşi contrazice propria declaraţie de ieri. Schimbarea foarte rapidă a mentalităţii indică faptul că UE nu este într-o formă bună", a adăugat el.
Von der Leyen a salutat acordul blocului comunitar privind sancţiunile petroliere împotriva Rusiei. Ea a declarat că această politică va reduce efectiv aproximativ 90% din importurile de petrol din Rusia către bloc până la sfârşitul anului, urmând ca în curând să se revină la problema celor 10% de petrol rămas din conducte.
Aproximativ 36% din importurile de petrol ale UE provin din Rusia, o ţară care joacă un rol important pe pieţele globale de petrol.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Premierul unei ţări europene e sincer: Ne-am dori ca Putin să fie înlăturat / Preşedintele rus, atacat şi din Africa
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe