Kremlinul reacţionează la schimbarea conducerii NATO: „Va continua să lucreze în aceeaşi direcţie în care a lucrat”

Kremlinul a reacţionat după ce NATO are, începând de marţi, un nou secretar general.

Urmărește
144 afișări
Imaginea articolului Kremlinul reacţionează la schimbarea conducerii NATO: „Va continua să lucreze în aceeaşi direcţie în care a lucrat”

Kremlinul reacţionează la schimbarea conducerii NATO: „Va continua să lucreze în aceeaşi direcţie în care a lucrat”

Rusia a declarat marţi că nu se aşteaptă la nicio schimbare de politică din partea noului şef al NATO, Mark Rutte, scrie Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat că Moscova nu se aşteaptă la ceva nou în politica Alianţei.

„Aşteptările noastre sunt că Alianţa Nord-Atlantică va continua să lucreze în aceeaşi direcţie în care a lucrat”, a declarat Peskov. Oficialul a mai punctat faptul că preşedintele Vladimir Putin îl cunoştea bine pe Rutte din întâlnirile anterioare.

„Nu credem că se va întâmpla ceva semnificativ nou în politica alianţei”, a completat acesta.

Mark Rutte a preluat la 1 octombrie conducerea NATO, într-un moment dificil al războiului din Ucraina.

La momentul preluării funcţiei de la Jens Stoltenberg, Rutte a subliniat că Alianţa trebuie să se asigure „că Ucraina se impune ca o naţiune suverană, independentă şi democratică”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici