- Home
- Externe
- WASHINGTON, (28.07.2017, 02:15)
- Marian Avram
Legea privind noile sancţiuni impuse Rusiei, Iranului şi Coreei de Nord, votată de Senatul SUA. Trump va decide dacă o va promulga sau îşi va exercita dreptul de veto
Senatul Statelor Unite a votat favorabil proiectul legislativ prin care vor fi impuse noi sancţiuni Rusiei, Iranului şi Coreii de Nord, în pofida obiecţiilor ridicate de Casa Albă, informează BBC News.
Urmărește
2358 afișări
Legea privind noile sancţiuni impuse Rusiei, Iranului şi Coreei de Nord a fost votată de Senatul SUA
La fel ca şi în cazul votului din Cameră, legea s-a bucurat de un sprijin bipartizan, 98 de senatori votând în favoarea legii şi doar doi împotrivă. Votul din Senat vine la două zile după votul din Camera Reprezentanţilor ce a avut acelaşi deznodământ. Este prima legislaţie majoră în sfera politicii externe adoptată de Congresul Statelor Unite de când Donald Trump a preluat mandatul de preşedinte.
Legea urmează să ajungă pe masa preşedintelui, care are dreptul de a o promulga sau de a-şi exercita dreptul de veto.
Administraţia Trump s-a opus adoptării legii privind noile sancţiuni deoarece preşedintele va trebui să obţină aprobarea Congresului înainte de a reduce orice sancţiuni impuse Moscovei.
Adoptarea noului pachet de sancţiuni vine pe fondul intenţiilor tot mai vizibile ale congresmanilor americani privind investigarea interferenţelor Rusiei din campania prezidenţială din 2016 şi posibilul efect al acestor ingerinţe asupra alegerii în funcţia de preşedinte a lui Donald Trump.
Intenţia Congresului de a impune noi sancţiuni Rusiei a ridicat nemulţumirile unor state europene, în special ale Germaniei deoarece unele companii europene ar intra sub incidenţa sancţiunilor din pricina cooperării cu Rusia în sectorul energetic.
Citeşte şi: Germania, îngrijorată de viitoarele sancţiuni impuse Rusiei. La Berlin nu este exlusă posibilitatea sancţionării SUA
Citeşte şi: Italia intenţionează să trimită nave şi avioane în sudul Mediteranei, pentru descurajarea imigraţiei
Citeşte şi: Şeful Statului Major al armatei americane: Timpul se scurge. Coreea de Nord înregistrează progrese RAPIDE în domeniul BALISTIC / Marea Britanie şi Australia acuză China că nu exercită presiuni asupra regimului de la Phenian
Citeşte şi: Marea Britanie vizează menţinerea acordului comercial preferenţial cu Mexicul după Brexit
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Meteorologii Accuweather anunță temperaturi de -6 grade și NINSORI viscolite în București. Pe ce dată vine iarna
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe