Şeful Statului Major al armatei americane: Timpul se scurge. Coreea de Nord înregistrează progrese RAPIDE în domeniul BALISTIC / Marea Britanie şi Australia acuză China că nu exercită presiuni asupra regimului de la Phenian

Recentele teste cu rachete efectuate de Coreea de Nord arată că industria balistică a regimului Kim Jong-Un avansează semmnificativ şi mai rapid decât anticipau experţii, afirmă generalul Mark Milley, şeful Statului Major al armatei americane.

Urmărește
7514 afișări
Imaginea articolului Şeful Statului Major al armatei americane: Timpul se scurge. Coreea de Nord înregistrează progrese RAPIDE în domeniul BALISTIC / Marea Britanie şi Australia acuză China că nu exercită presiuni asupra regimului de la Phenian

Şeful Statului Major al armatei americane avertizează: Coreea de Nord înregistrează progrese rapide în domeniul balistic

Generalul Mark Milley a făcut referire la testul efectuat de Coreea de Nord pe 4 iulie, când a fost lansată cu succes prima rachetă intercontinentală.

Generalul american a explicat că încă există posibilitatea unei soluţii diplomatice la criza nord-coreeană, avertizând însă că "timpul se scurge".

"Coreea de Nord este extrem de periculoasă şi devine din ce în ce mai periculoasă pe măsură ce săptămânile trec", a atras atenţia generalul Mark Milley, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Regimul Kim Jong-Un este vizat de o serie de sancţiuni ale Naţiunilor Unite după o serie de teste balistice şi nucleare.

Marea Britanie şi Australia acuză China că nu exercită presiuni asupra Coreei de Nord

Marea Britanie şi Australia au acuzat, joi, China că nu depune suficiente eforturi pentru a opri activităţile balistice şi nucleare ale Coreei de Nord, dar Beijingul a replicat că nu a avut nicio contribuţie la izbucnirea crizei din Peninsula Coreea, relatează site-ul revistei Newsweek.

Ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, s-a întâlnit joi cu Julie Bishop, ministrul australian de Externe, la Sydney, pentru a discuta despre ameninţarea reprezentată de regimul din Coreea de Nord, condus de Kim Jong-Un.

"Influenţa pe plan internaţional atrage şi responsabilitate", a declarat Michael Fallon cu ocazia întâlnirii, referindu-se la China şi la posibilitatea de a exercita presiuni asupra Coreei de Nord, un stat aliat.

Însă Administraţia de la Beijing a respins "teoria responsabilităţii Chinei". "În mod fundamental, problema nucleară în Peninsula Coreea nu a fost generată de China. Deci, cheia pentru soluţionarea acesteia nu este în mâinile Chinei", a reacţionat Lu Kang, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

"În calitatea de vecin cu influenţă majoră, China a cooperat cu membrii comunităţii internaţionale pentru a găsi o soluţie adecvată la problema nucleară din Peninsula Coreea prin dialog", a subliniat Lu Kang.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a criticat de multe ori China pentru că nu exercită presiuni suficiente asupra Coreei de Nord.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici