Legea privind reformarea NSA "nu este deloc suficientă", consideră vicepreşedintele Google

Vicepreşedintele Google David Drummond a declarat joi că legea de reformare a Agenţiei Naţionale americane pentru Securitate (NSA) în Statele Unite nu este "deloc suficientă", într-un interviu pentru postul francez de radio Le Mouv', la un an de la dezvăluirea programelor de spionaj.

Urmărește
111 afișări
Imaginea articolului Legea privind reformarea NSA "nu este deloc suficientă", consideră vicepreşedintele Google

Legea privind reformarea NSA "nu este deloc suficientă", consideră vicepreşedintele Google

"Prima versiune a legii care urma să fie votată oprea cu adevărat această colectare de date care se află în centrul problemei (...), dar, din nefericire, a fost modificată în ultimul moment şi a fost complet golită de sens. Legea care a fost votată nu este deloc suficientă", a declarat el despre acest text adoptat deja de către Camera Reprezentanţilor şi care urmează să fie examinată de către Senatul american în săptămânile viitoare.

Acest text, numit "USA Freedom Act" nu face altceva decât să amendeze sistemul de colectare a datelor, fără să ofere satisfacţie nici ONG-urilor şi nici Silicon Valley. Consideraţi nişte prestatori pentru NSA, deoarece sunt obligaţi să-i furnizeze datele clienţilor, giganţii în domeniul Internetului apreciază că le-a fost pătată credibilitatea, în special în străinătate, unde se tem de pierderea pieţei.

"Orice am crede despre Snowden (fostul consultant NSA care a dezvăluit amploarea supravegherii electronice operată în întreaga lume de către Statele Unite), indiferent că îl considerăm un erou sau un trădător, mulţumită lui are loc această dezbatere şi este o dezbatere esenţială", a apreciat David Drummond, care este şi directorul juridic al Google.

"Ceeea ce face Guvernul (american) pentru a obţine toate aceste informaţii fără ca noi sau fără ca vreun alt cetăţean să fie la curent, acest lucru a făcut într-adevăr rău Internetului", a subliniat el.

"Din acest motiv este necesară o reformă, pentru ca să ni se dea mai multă socoteală, pentru ca totul să fie mai transparent şi pentru ca această colectare masivă de date să înceteze definitiv", a continuat el.

La împlinirea unui an de la primele dezvăluiri ale lui Edward Snoden, în cotidianul britanic The Guardian, pe 5 iunie 2013, continuă să apară detalii. New York Times (NYT) scria duminică, în baza unor documente furnizate de către Snowden, că NSA ar colecta fotografiile persoanelor pentru a le utiliza în cadrul programelor sale de recunoaştere facială.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici