Liderul de extremă dreapta francez condamnă remarcile anti-extremism ale lui Mbappé

Liderul extremei drepte franceze, Jordan Bardella, l-a criticat pe fotbalistul Kylian Mbappé pentru îndemnul adresat tinerilor de a vota împotriva „extremiştilor” la alegerile legislative din această lună, relatează The Guardian.

921 afișări
Imaginea articolului Liderul de extremă dreapta francez condamnă remarcile anti-extremism ale lui Mbappé

Sursa foto: AP

„Am mult respect pentru fotbaliştii noştri, fie că este vorba de Marcus Thuram sau Kylian Mbappé, care sunt icoane ale fotbalului şi icoane pentru tineri... Dar trebuie să-i respectăm pe francezi, trebuie să respectăm votul tuturor”, a declarat Bardella marţi la televiziunea CNews.

„Când ai norocul de a avea un salariu foarte, foarte mare, când eşti multimilionar ... atunci sunt un pic jenat să văd aceşti sportivi ... să dea lecţii unor oameni care nu se mai pot descurca, care nu se mai simt în siguranţă, care nu mai au şansa de a trăi în cartiere supraprotejate de agenţi de securitate".

În ajunul meciului de deschidere al Franţei la Euro 2024, care are loc pe fondul deciziei preşedintelui Emmanuel Macron de a convoca alegeri anticipate, Mbappé a avertizat duminică că „extremele bat la uşile puterii”.

Comentariul căpitanului Franţei a urmat unei intervenţii a atacantului echipei Thuram, care a îndemnat oamenii să „lupte zilnic” pentru a împiedica partidul lui Bardella să obţină puterea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici