Madridul va interzice trotinetele electrice închiriate prin intermediul aplicaţiilor

Madridul va interzice trotinetele electrice închiriate prin intermediul aplicaţiilor mobile după ce operatorii din oraş nu au reuşit să pună în aplicare limite privind circulaţia clienţilor sau să controleze parcarea trotinetelor.

Urmărește
398 afișări
Imaginea articolului Madridul va interzice trotinetele electrice închiriate prin intermediul aplicaţiilor

Madridul va interzice trotinetele electrice închiriate prin intermediul aplicaţiilor

Primarul capitalei spaniole a declarat că licenţele celor trei operatori vor fi anulate începând din octombrie, adăugând că municipalitatea nu intenţionează să acorde noi licenţe niciunui alt operator.

„S-a constatat că piaţa este incapabilă să îndeplinească cerinţele stabilite de primărie pentru a asigura cel mai înalt nivel de siguranţă pentru cetăţeni”, a declarat José Luis Martínez-Almeida.

Autorităţile au reglementat în 2023 piaţa închirierii de trotinete. Cei trei operatori autorizaţi trebuiau să pună în aplicare tehnologii care să oblige clienţii să lase trotinetele în zonele autorizate şi să îi împiedice să închirieze trotinete pe străzi exclusiv pietonale sau în apropierea parcurilor istorice.

Operatorii nu au îndeplinit aceste condiţii, se arată în declaraţia primăriei, adăugând că au la dispoziţie 20 de zile pentru a face apel.

Sistemele de închiriere a trotinetelor electrice au stârnit opoziţie în oraşele din întreaga lume din cauza conducerii imprudente şi a parcărilor făcute la întâmplare, scrie The Guardian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici