Congo a primit primul lot de doze de vaccin împotriva mpox

Republica Democrată Congo a primit joi primul lot de vaccin împotriva mpox, cu care autorităţile speră să limiteze o epidemie care a determinat ONU să declare o urgenţă globală de sănătate publică, scrie Reuters.

Urmărește
121 afișări
Imaginea articolului Congo a primit primul lot de doze de vaccin împotriva mpox

Congo a primit primul lot de doze de vaccin împotriva mpox

Congo este epicentrul epidemiei, care s-a răspândit în ţările vecine şi în alte părţi, însă lipsa vaccinurilor în Africa a îngreunat eforturile de stopare a răspândirii acestei boli uneori mortale.

Un avion care transporta doze donate de Uniunea Europeană a aterizat joi în capitala Kinshasa.

Ministrul sănătăţii din Congo, Samuel Roger Kamba Mulamba, a declarat reporterilor că vaccinul şi-a dovedit deja valoarea în Statele Unite şi va fi distribuit adulţilor din Congo.

Această primă livrare se ridică la 99 000 de doze, iar o nouă livrare, care va avea loc sâmbătă, va duce totalul la 200 000 de doze, a declarat Laurent Muschel, şeful Autorităţii UE pentru pregătirea şi răspunsul în caz de urgenţă în domeniul sănătăţii (HERA).

În total, Europa intenţionează să livreze 566 000 de doze acolo unde nevoile sunt mai mari în regiune, a declarat Muschel pentru Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici