Meteorologii din Taiwan folosesc inteligenţa artificială pentru a prezice traseele taifunurilor

  • Meteorologii din Taiwan folosesc inteligenţa artificială pentru a prezice traseele taifunurilor care ameninţă insula.
  • Primele măsurători au avut loc în vară iar rezultatele au fost peste aşteptări.
  • O furtună numită Bebinca se îndreaptă către Taiwan.
Urmărește
62 afișări
Imaginea articolului Meteorologii din Taiwan folosesc inteligenţa artificială pentru a prezice traseele taifunurilor

Meteorologii din Taiwan folosesc inteligenţa artificială pentru a prezice traseele taifunurilor

În timp ce furtuna tropicală Bebinca se îndreaptă spre apele din nordul Taiwanului, meteorologii din Taipei folosesc o metodă nouă şi de succes până acum pentru a-i urmări calea. Este vorba despre inteligenţa artificială, potrivit Reuters.

Prognozele generate de inteligenţa artificială, unele alimentate de software de la giganţi din tehnologie, au depăşit metodele tradiţionale în prezicerea traseelor taifunurilor. În iulie, modelele meteorologice bazate pe inteligenţă artificială, utilizate pentru prima dată, au ajutat Taiwanul să prezică mai bine calea şi impactul Taifunului Gaemi, cel mai puternic care a lovit insula în opt ani.

Noua tehnologie i-a impresionat pe specialiştii din Taiwan, prezicând o lovitură directă cu opt zile înainte ca Gaemi să ajungă la pământ, depăşind cu uşurinţă metodele convenţionale.

„Oamenii încep să realizeze că inteligenţa artificială a oferit într-adevăr nişte performanţe uimitoare în comparaţie cu modelele convenţionale”, a declarat Chia Hsin-sing, director la furnizorul de servicii meteorologice Taiwan Integrated Disaster Prevention of Technology Engineering Consulting Company Ltd.

Furtuna Bebinca este urmărită folosind aceleaşi instrumente AI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici