Mii de persoane au comemorat în Belgia victimele accidentului de autocar din Elveţia - FOTO

Aproximativ 2.500 de persoane, conform poliţiei, s-au adunat la Lommel (nord-estul Belgiei) joi seară pentru un priveghi în memoria elevilor unei şcoli din micul oraş flamand, morţi într-un accident de autocar marţi în sudul Elveţiei.

Urmărește
530 afișări
Imaginea articolului Mii de persoane au comemorat în Belgia victimele accidentului de autocar din Elveţia - FOTO

Mii de persoane au comemorat în Belgia victimele accidentului de autocar din Elveţia

"Ne-am adunat aici pentru a veghea şi a ne ruga împreună pentru victimele (...), părinţii şi copii care se luptă încă pentru vieţile lor", a declarat episcopul de Hasselt, Patrick Hoogmartens, în cadrul unei ceremonii care a durat aproximamtiv o oră şi în cadrul căreia s-a citit mesajul de condoleanţe al Papei Benedict al XVI-lea.

Biserica Saint-Joseph, în preajma căreia se află şcoala 'T Stekske de unde proveneau 15 din cei 22 copii morţi în accident, a fost prea mică pentru a adăposti persoanele prezente.

Cele 400 de scaune rezervate familiilor şi apropiaţilor din interiorul edificiului religios erau ocupate în întregime, precum şi cele 400 instalate în exterior, în faţa unui ecran gigant care permitea asistarea la ceremonie, iar majoritatea persoanelor asistau în picioare.

În biserică. 24 de lumânări au fost aprinse în memoria celor morţi sau răniţi în accident din oraşul Lommel. "Cu această lumânare, mă gândesc la tine", a spus un diacon după ce a pronunţat prenumele fiecărei victime, printre care figurau şi un profesor şi o însoţitoare.

Mulţi au venit în familie, în doi sau cu prietenii, aducând desene sau flori.

"Lommel este deja un oraş mic, însă am impresia că în ultimele zile a devenit şi mai mic", a declarat Leon Philippe, în vârstă de 71 de ani, pentru a sublinia solidaritatea dintre locuitori.

"Toată lumea cunoaşte pe cineva care a fost afectat de această dramă, un părinte, un prieten", a adăugat el.

"Este important să ne adunăm împreună pentru a îi susţine pe părinţi şi a comemora victimele", a apreciat la rândul său Eris Fordham, în vârstă de 45 de ani, care a venit la priveghi împreună cu fiul în vârstă de opt ani. "Toată lumea are copii şi să vezi astfel de suferinţă, aşa ceva te afectează".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici