- Home
- Externe
- MOSCOVA, (15.08.2023, 20:06)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministru rus: Politica Europei în materie de apărare este subordonată intereselor SUA
Politica Europei în materie de apărare este subordonată total intereselor Statelor Unite ale Americii, a afirmat, marţi, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, cu ocazia Conferinţei pentru Securitate Internaţională de la Moscova.
Urmărește
437 afișări
Serghei Şoigu a acuzat Statele Unite că, sub pretextul oferirii de asistenţă militară Ucrainei, "epuizează armamentul partenerilor din întreaga lume", limitându-le astfel suveranitatea în materie de securitate.
"Un exemplu este Europa, unde politica apărării este subordonată complet intereselor Washingtonului", a afirmat Serghei Şoigu, citat de agenţia de presă italiană Adnkronos.
Anterior, cu ocazia Conferinţei pentru Securitate Internaţională de la Moscova, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a denunţat marţi, pe fondul criticilor privind invazia rusă în Ucraina, "aventurile geopolitice neocoloniale" ale statelor occidentale, pledând pentru un sistem mondial multipolar, în care naţiunile să îşi protejeze interesele. La eveniment participă aproximativ 800 de oficiali militari din 76 de naţiuni, inclusiv ministrul Apărării din China, Li Shangfu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon timp de o oră. Este prima discuţie directă din 2022
-
Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China
-
Industria criptomonedelor este în extaz după victoria lui Donald Trump. Bitcoin, la noi maxime istorice
Statele din cadrul Alianţei Nord-Atlantice şi Uniunii Europene acordă asistenţă militară masivă Ucrainei pentru respingerea invaziei militare ruse. Rusia este vizată de sancţiuni masive impuse de Statele Unite, Uniunea Europeană, NATO şi Grupul G7 ca reacţie la invazia militară rusă în Ucraina. Kievul şi organizaţii internaţionale acuză Rusia de crime de război şi încălcări grave ale dreptului internaţional.
Franţa şi Germania au pledat, în ultimii ani, pentru consolidarea autonomiei strategice şi apărării Uniunii Europene, dar Washingtonul a insistat să fie menţinute structurile euro-atlantice. În aprilie, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a reiterat poziţia privind autonomia strategică a Uniunii Europene, argumentând că, în relaţia cu Statele Unite, parteneriatul "nu înseamnă a fi vasal". Macron a pledat pentru consolidarea "autonomiei strategice" a Uniunii Europene, cerând "intensificarea industriei apărării" europene şi "accelerarea luptei în domeniile nuclear şi al energiilor regenerabile".
În mai 2022, Consiliul European a anunţat că Uniunea Europeană va intensifica programele de apărare şi securitate şi va continua cooperarea strânsă cu Alianţa Nord-Atlantică, deşi mizează pe "autonomie decizională".
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Sectorul tech e „zguduit” de prezența lui Elon Musk. Ce impact are noua administrație Trump asupra marilor companii
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Ucraina va consolida apărarea la graniţele cu Belarus şi Rusia / Zelenski a vizitat din nou trupele
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Blat făcut de Prigoană și Mihaela?! Silviu nu era de fapt căsătorit, dar avea un 'contract de obligații' cu Mihaela, care nici măcar nu locuia cu el!
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:33
-
astăzi, 18:33
Iranul sprijină Libanul în negocierile de încetare a focului şi caută să pună capăt „problemelor”