Ministrul italian al Culturii, implicat într-un caz de adulter, a demisionat

Ministrul italian al Culturii, Gennaro Sangiuliano, care a fost implicat într-un caz de adulter, a demisionat vineri, scrie Reuters.

Urmărește
535 afișări
Imaginea articolului Ministrul italian al Culturii, implicat într-un caz de adulter, a demisionat

Sursa foto: Facebook

Sangiuliano, un fost jurnalist în vârstă de 62 de ani, s-a confruntat cu o furtună mediatică după ce Maria Rosaria Boccia a declarat luna trecută că a fost numită „consilier al ministrului pentru evenimente majore”.

Ministerul Culturii a negat iniţial o astfel de numire, dar Sangiuliano a explicat ulterior că a fost de acord să o angajeze pe aceasta în calitate de consultant neplătit, înainte de a se răzgândi din cauza conflictului de interese.

„Consider că este necesar pentru instituţii şi pentru mine să îmi dau demisia”, a spus vineri Sangiuliano în scrisoarea adresată vineri prim-ministrului, negând orice încălcare a regulilor ministeriale.

Miercuri, Sangiuliano a recunoscut într-un interviu televizat că Boccia i-a fost amantă şi-a cerut scuze soţiei sale şi lui Meloni.

Meloni a spus pe X despre Sangiuliano că este„o persoană capabilă şi un om onest”. Ea l-a ales în locul său pe Alessandro Giuli, directorul muzeului de artă contemporană MAXXI din Roma şi, de asemenea, un fost jurnalist.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici