Canada donează Ucrainei peste 80.000 de rachete mici, neînarmate, dar şi focoase

Canada va trimite Ucrainei 80.840 de rachete aer-sol neînarmate şi 1.300 de focoase, ca parte a unui nou ajutor militar menit să sprijine eforturile de apărare ale Ucrainei în războiul cu Rusia.

Urmărește
6058 afișări
Imaginea articolului Canada donează Ucrainei peste 80.000 de rachete mici, neînarmate, dar şi focoase

Canada donează Ucrainei peste 80.000 de rachete mici, neînarmate, dar şi focoase

Canada va trimite Ucrainei 80.840 de rachete aer-sol neînarmate şi 1.300 de focoase în următoarele luni, a anunţat ministrul Apărării, Bill Blair, într-un comunicat, vineri, informează Reuters.

Donaţia vine în completarea unui prim lot de 2.160 de rachete CRV7 neînarmate, anunţat în luna iunie.

Fiecare rachetă CRV7 poate fi echipată cu focoase special concepute pentru a lovi diverse ţinte, cum ar fi clădiri, tancuri sau soldaţi.

Pe lângă rachetele neînarmate, Canada va dona şi 29 de şasiuri din transportoare blindate M113 şi 64 de vehicule blindate Coyote, care nu mai sunt utilizate de forţele armate canadiene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici