Ministrul Sănătăţii din Liban: „Suntem deja în război”. 500.000 de persoane au fost strămutate

Ministrul Sănătăţii din Liban, Firass Abiad, a declarat că ţara este „deja în război”, iar aproape jumătate de milion de persoane au fost strămutate în urma atacurilor aeriene ale Israelului.

Urmărește
257 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii din Liban: „Suntem deja în război”. 500.000 de persoane au fost strămutate

Ministrul Sănătăţii din Liban: „Suntem deja în război”; 500.000 de persoane au fost strămutate

Ministrul Sănătăţii din Liban, Firass Abiad, a avertizat că ţara sa se află deja într-un stadiu de război, pe fondul atacurilor aeriene ale Israelului care au strămutat aproape 500.000 de persoane. Într-un interviu pentru Sky News, Abiad a spus că Israelul urmăreşte să creeze o „stare de panică şi teroare” printre civilii libanezi, încercând să provoace un exod în masă.

„Peste 700 de persoane au fost ucise şi aproape 5.000 au fost rănite, inclusiv femei, copii şi un număr mare de cadre medicale”, a declarat ministrul, potrivit Sky News. În acest moment, aproximativ 50.000 de persoane s-au refugiat în adăposturi, dar majoritatea celor strămutaţi au fost găzduiţi în casele altora.

Abiad a avertizat că situaţia ar putea deveni „catastrofală” dacă atacurile israeliene asupra zonelor civile continuă. Ministrul a spus că sistemul de sănătate din Liban riscă să fie copleşit de numărul tot mai mare de victime şi a adăugat că ţara are nevoie urgentă de un armistiţiu.

El a cerut încetarea focului nu doar în Liban, ci şi în Gaza, pentru a preveni o escaladare şi mai mare a conflictului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici