- Home
- Externe
- CARACAS, (04.04.2019, 15:17)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
MONITORUL APĂRĂRII | Administraţia din Venezuela nu exclude posibilitatea de a fi suplimentate efectivele militare ruse
Administraţia Nicolas Maduro a transmis joi că nu exclude posibilitatea venirii unor alţi militari ruşi în Venezuela, informează agenţia Interfax şi site-ul cotidianului Le Figaro.
Urmărește
1294 afișări
Administraţia din Venezuela nu exclude posibilitatea de a fi suplimentate efectivele militare ruse. Foto: Hepta
Aflat în vizită în Rusia, Ivan Gil, adjunct al ministrului venezuelean de Externe, a transmis că nu este exclus ca în Venezuela să ajungă noi efective militare ruse.
Specialiştii militari ruşi vor rămâne în Venezuela cât va fi necesar, a subliniat Ivan Gil. "Acest grup de specialişti ruşi se află în Venezuela în cadrul acordurilor şi contractelor de cooperare tehnico-militară la nivel bilateral", a precizat Ivan Gil.
În urmă cu câteva zile, Rusia a deschis în Venezuela un centru de instruire a piloţilor elicopterelor militare de fabricaţie rusă, a anunţat compania de stat Rostec. Specialişti ruşi vor oferi cursuri de instruire destinate piloţilor din Venezuela pentru a putea zbura cu elicoptere militare Mi-35M şi cu aparate de zbor pentru transportul trupelor. Unitatea a fost deschisă în baza unui contract semnat de Rostec cu producătorul venezuelan de armament CAVIM.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
Administraţia Donald Trump a avertizat vineri statele "din afara Emisferei Vestice", o referire la Rusia, să nu trimită efective militare în Venezuela, afirmând că acţiunile de acest fel sunt "ameninţări directe". Administraţia Vladimir Putin a transmis că Rusia "nu ameninţă pe nimeni", conform Mariei Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.
Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a somat Rusia să retragă trupele din Venezuela, avertizând că menţine "toate opţiunile" pentru a obţine acest lucru. "Rusia trebuie să plece", a declarat Donald Trump cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o la Casa Albă cu Fabiana Rosales, soţia lui Juan Guaido, liderul opoziţiei din Venezuela care s-a autoproclamat preşedinte interimar. Întrebat de jurnalişti cum ar putea obţine obiectivul retragerii trupelor ruse din Venezuela, Donald Trump a răspuns: "Vom vedea. Toate opţiunile sunt deschise".
Rusia a confirmat trimiterea de efective militare în Venezuela, argumentând că este o decizie luată în conformitate cu legislaţia acestei ţări şi denunţând încercarea Statelor Unite de a efectua o lovitură de stat. "Continuând retorica agresivă împotriva Venezuelei şi încercând în mod deschis să efectueze o lovitură de stat în această ţară, Statele Unite acuză naţiuni care cooperează cu autorităţile legale, inclusiv cu Rusia", a transmis Ministerul rus de Externe, denunţând criticile referitoare la trimiterea de trupe ruse. "Am vrea să le amintim politicienilor americani că trăiesc în secolul 21, nu în secolul 19. Venezuela este o naţiune suverană şi un stat membru ONU. Are suveranitate egală cu a Washingtonului", precizează Ministerul de Externe de la Moscova într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.
Statele Unite au acuzat Rusia de "comportament inconştient" din cauza trimiterii de trupe şi echipamente militare în Venezuela. Două avioane militare ruse au aterizat recent în Venezuela, transportând trupe şi echipamente. Conform unor surse, în Venezuela au fost trimişi aproximativ 100 de militari ruşi.
Juan Guaidó, şeful Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe preşedintele Nicolás Maduro în contextul crizei politice grave. Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunţând fraude electorale. Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a decis să îl recunoască pe Juan Guaidó ca fiind preşedinte interimar al Venezuelei. Numeroase ţări din Uniunea Europeană, inclusiv România, au luat decizii similare. Însă Italia şi Grecia au semnalat că nu îl vor recunoaşte pe liderul opoziţiei din Venezuela, Juan Guaido, drept preşedinte interimar, avertizând că trebuie evitat un război precum cel din Libia.
CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Ministrul britanic pentru Brexit: Marea Britanie ar putea fi nevoită să organizeze alegerile europarlamentare
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe