- Home
- Externe
- WASHINGTON/MOSCOVA, (06.04.2016, 15:58)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Moscova critică dur promisiunile lui Barack Obama de suplimentare a capacităţilor militare NATO în Europa şi îl acuză de instigare împotriva Rusiei
Preşedinţia Rusiei a criticat dur, miercuri, declaraţii ale preşedintelui SUA, Barack Obama, care a promis suplimentarea capacităţilor militare NATO în Europa, Kremlinul acuzând Washingtonul că alimentează o atitudine agresivă a unor ţări europene împotriva Rusiei.
Urmărește
2127 afișări
Moscova critică dur afirmaţii ale lui Barack Obama,acuzându-l că instigă ţări europene contra Rusiei (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)
"Continuăm investiţiile în capacităţi militare, în scopul contracarării agresiunilor şi pentru garantarea securităţii aliaţilor noştri, iar acest lucru include suplimentarea capabilităţilor în Europa pentru a le oferi asigurări aliaţilor noştri în contextul acţiunilor din ce în ce mai agresive ale Rusiei", a declarat Barack Obama marţi seară, conform USA Today, după o şedinţă cu secretarul american al Apărării, Ashton Carter.
Statele Unite au alocat 3,5 miliarde de dolari, în bugetul din 2017, acţiunilor de suplimentare a capacităţilor militare în Europa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Reacţia Rusiei nu a întârziat să apară, Kremlinul denunţând o atitudine "de confruntare".
"Noi nu împărtăşim astfel de abordări de confruntare. Exprimăm regret în legătură cu punctul de vedere" al preşedintelui Statelor Unite, "care este o manifestare a stilului confruntaţional", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei, conform agenţiei Tass.
"Exprimăm un regret special în legătură cu tentativele de alimentare din străinătate a atitudinilor de confruntare ale ţărilor europene", a subliniat purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, preşedintele Rusiei.
Alianţa Nord-Atlantică trebuie să transforme patrulele aeriene din zona Mării Baltice într-o forţă care să poată apăra ţările baltice în caz de război, afirma săptămâna trecută generalul american Philip Breedlove, comandantul în exerciţiu al forţelor NATO din Europa, în ceea ce este un avertisment adresat Rusiei. În acest context, Statele Unite au anunţat că vor trimite militari suplimentari în Europa de Est, inclusiv în România, începând din anul 2017, pentru garantarea securităţii pe fondul acţiunilor Rusiei.
"În cadrul angajamentului Statelor Unite de intensificare a securităţii şi de creştere a capacităţii de disuasiune, Comandamentul armatei americane în Europa va iniţia în februarie 2017 rotaţii constante de trupe", a informat Pentagonul. Decizia suplimentării capabilităţilor militare americane în Europa de Est are rolul de a oferi garanţii de securitate aliaţilor NATO în contextul activităţilor militare ale Rusiei.
Citeşte şi: Deputat german: Statele Unite vor menţinerea tensiunilor cu Rusia şi au "vasali docili" precum România
Citeşte şi: Statele Unite suplimentează prezenţa militară în Europa de Est, probabil inclusiv în România
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe