- Home
- Externe
- JAKARTA, (20.01.2015, 15:01)
- Ioana Bojan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Noi date despre Avionul AirAsia prăbuşit: A urcat cu viteză excesivă, apoi s-a oprit
Ministrul indonezian al Transporturilor a declarat marţi că avionul AirAsia care s-a prăbuşit în Marea Java cu 162 de persoane la bord, la 28 decembrie, a urcat cu o viteză excesivă, apoi s-a oprit, înainte de a se prăbuşi.
Urmărește
810 afișări
Noi date despre Avionul AirAsia prăbuşit: A urcat cu viteză excesivă, apoi s-a oprit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"În ultimele minute, avionul a urcat cu o viteză superioară celei normale", a declarat presei ministrul Transporturilor, Ignasius Jonan, citând datele înregistrate de radare.
"El a depăşit brusc viteza-limită la care putea urca. Apoi s-a oprit", a adăugat ministrul.
El a declarat anterior, în faţa Parlamentului indonezian, că aparatul a urcat cu "6.000 de picioare pe minut" (2.000 de metri/minut-n.r.), evocând o viteză neobişnuită pentru un avion de linie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ludovic Orban se retrage din cursa prezidențială în favoarea Elenei Lasconi
-
Ludovic Orban se retrage din cursa prezidenţială în favoarea Elenei Lasconi
-
Scholz îi spune „nein” lui Zelenski: Germania nu va livra Ucrainei rachete Taurus, în ciuda deciziei SUA
-
Dani Mocanu, trimis în judecată pentru trafic de persoane şi proxenetism, a scos melodie de susţinere pentru „Generalul Ciucă”
"Cred că este un lucru rar şi pentru un avion de luptă să urce cu 6.000 de picioare pe minut", a subliniat ministrul.
Airbusul A320-200 a decolat la 28 decembrie din oraşul indonezian Surabaya cu destinaţia Singapore şi a întâlnit nori de furtună, moment în care pilotul a cerut permisiuena să ia altitudine. El nu a obţinut însă acordul imediat, din cauza traficului aglomerat pe acest culoar aerian foarte frecventat, şi a dispărut de pe ecranele radarelor. Aparatul s-a prăbuşit la scurt timp în Marea Java, fără a exista supravieţuitori.
Scafandrii au recuperat de atunci 53 de cadavre şi cele două cutii negre, una care înregistrează discuţiile dintre piloţi şi controlorii de trafic aerian (înregistrator fonic) şi cealaltă care conţine parametrii de zbor (viteză, altitudine, regimul motoarelor etc.).
Anchetatorii Comitetului naţional pentru securitatea transporturilor au ascultat înregistratorul fonic, dar au refuzat să ofere detalii despre conversaţii, precizând doar că nu există nici un indiciu privind un eventual act terorist.
"Nu am auzit nici o altă persoană (în afară de piloţi-n.r.), nici o explozie", a declarat anchetatorul Nurcahyo Utomo, subliniind că autorităţile nu au avansat niciodată ipoteza unui atentat pentru a explica această dramă.
Anchetatorii se concentrează acum pe "eventualitatea unei avarii a avionului şi pe factorul uman", a adăugat el.
Un alt anchetator, Ertata Lananggalih, a menţionat că nici un detaliu conţinut de cutiile negre nu va fi divulgat înainte de publicarea unui raport preliminar privind cauzele accidentului, aşteptat săptămâna viitoare.
Agenţia meteorologică naţională a precizat într-un raport publicat la începutul lunii că factorul care a declanşat accidentul au fost condiţiile meteorologice.
Gheaţa ar fi putut provoca prăbuşirea avionului, confruntat cu nori de furtună şi temperaturi cuprinse între -80 şi -85 de grade Celsius, potrivit agenţiei. Experţii au pus însă sub semnul întrebării această ipoteză, apreciind că informaţiile disponibile sunt insuficiente.
Printre cele 162 de persoane aflate la bordul avionului se aflau 155 de indonezieni, copilotul francez Remi Plesel, un britanic, trei sud-coreeni, un malaysian şi un cetăţean din Singapore.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Ciolacu s-a plimbat în avioanele închiriate de Nordis. Documentele au apărut astăzi în presă
Citește pe www.zf.ro: Criză fără precent în Europa de la al Doilea Război Mondial încoace: Ce este sistemul ATACMS, care ameninţă să arunce în aer războiul din Ucraina. Americanii au autorizat Kievul să folosească rachete cu raze lungă de acţiune pentru a lovi ţinte din Rusia
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ungaria critică decizia lui Biden de a-i permite Ucrainei să atace Rusia cu arme americane. Szijjártó: „E un ultim atac asupra noii realități”
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Ce afaceri are în România stră-strănepotul marelui poet Mihai Eminescu. El se ocupă de o afacere de familie, cu o tradiţie care datează din anii 1800
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce i-a grăbit sfârşitul lui Silviu Prigoană. Autopsia a confirmat o problemă cardiacă, dar apropiaţii susţin o ipoteză şocantă: “A vorbit și cu băieții, i-a pregătit”
CANCAN.RO
Dintr-o firmă de apartament, „nepotul” lui Nicolae Ciucă a împușcat contracte-mamut la Ministerul Apărării! Imagini în premieră cu descurcărețul rezervist și garajul lui de lux
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe