Noua propunere pentru funcţia de premier al Franţei a scăpat în presă

Anunţul oficial, potrivit căruia Thierry Beaudet este noua propunere pentru funcţia de premier, ar fi trebuit să fie făcut marţi după-amiază, însă informaţia a scăpat prematur în presa franceză.

Urmărește
853 afișări
Imaginea articolului Noua propunere pentru funcţia de premier al Franţei a scăpat în presă

Preşedintele Macron

Numele lui Thierry Beaudet, preşedintele Consiliului Economic, Social şi de Mediu (CESE), a început să fie vehiculat luni pentru preluarea funcţiei de prim-ministru al Franţei, conform informaţiilor publicate de Nouvel Obs.

Preşedintele Emmanuel Macron l-ar fi contactat pentru prima dată pe Thierry Beaudet vineri, propunându-i acestuia să preia conducerea Guvernului francez.

Cei doi ar fi purtat discuţii pe tot parcursul weekendului şi s-ar fi întâlnit în persoană de două ori, în această perioadă.

Duminică seara, Beaudet ar fi acceptat propunerea de a deveni premier, cu condiţia de a „prelua o orientare mai de stânga”, a menţionat o sursă apropiată acestuia, potrivit publicaţiei franceze.

Deşi nu au o relaţie de prietenie strânsă, cei doi se cunosc de pe vremea când Macron era ministru al Economiei.

Beaudet este cunoscut pentru expertiza pe care o are în domeniul sănătăţii.

Înainte de a accepta oferta lui Macron, Beaudet ar fi discutat cu câţiva apropiaţi din mediul politic, dar nu ar fi consultat liderii partidelor politice.

Anunţul oficial al numirii acestuia era programat să fie făcut public marţi după-amiază, dar informaţia a scăpat în presa franceză încă de duminică seara.

În urmă cu o săptămână, preşedintele Emmanuel Macron i-a invitat pe reprezentanţii Socialiştilor şi Verzilor la negocieri pentru formarea unui nou guvern în Franţa, însă aceştia au refuzat să participe.

Această decizie a venit după ce Macron a respins candidatul propus de stânga pentru funcţia de prim-ministru.

După alegerile parlamentare care i-au lăsat aliaţii lui Macron fără majoritate, preşedintele nu reuşise să numească un nou premier.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
franţa,
alegeri,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici