Noul guvern din Olanda, instalat la peste jumătate de an de la alegeri

  • Noul guvern din Olanda a fost instalat la peste jumătate de an de la alegerile parlamentare şi la aproape un an de la demisia administraţiei anterioare.
  • Este vorba despre guvernul de dreapta care va fi condus de un independent.
  • Alegerile au fost câştigate de partidul populistului Geert Wilders.
574 afișări
Imaginea articolului Noul guvern din Olanda, instalat la peste jumătate de an de la alegeri

Sursa foto: X

Noul guvern de dreapta din Olanda a depus marţi jurământul, potrivit Reuters. Partidul Libertăţii de extremă dreapta are în premieră mai mulţi miniştri. Totuşi, liderul partidului, Geert Wilders, nu face parte din Guvern. Cabinetul este condus de independentul Dick Schoof care marţi a depus jurământul ca prim-ministru.

Cabinetul a apărut cu greutate în urma negocierilor purtate pentru realizarea unei alianţe. Două partide conservatoare au acceptat să se alăture alianţei după ce au impus o serie de condiţii legate de numele premierului şi de programul de guvernare. Printre altele, noul Guvern va încerca să oprească migraţia ilegală şi va solicita excepţii de la normele UE privind azilul şi politicile de mediu.

Noul guvern olandez va fi primul din 2010 fără Mark Rutte, care va deveni secretar general al NATO în octombrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici