Numărul bolnavilor de Covid din Marea Britanie este de 10 ori mai mare decât se ştie din datele oficiale, potrivit unui studiu

  • Cercetările arată că numărul persoanelor cu Covid din Marea Britanie ar putea fi de peste 10 ori mai mare, decât spun cifrele oficiale.
  • Aproximativ 3,4 milioane de persoane din Anglia au fost infectate cu Covid-19, sugerează un studiu.
  • Rezultatele provin din cel mai mare program de testare la domiciliu din lume pentru a găsi anticorpi pentru coronavirus, realizat de Imperial College London.
Urmărește
1236 afișări
Imaginea articolului Numărul bolnavilor de Covid din Marea Britanie este de 10 ori mai mare decât se ştie din datele oficiale, potrivit unui studiu

Mediafax

Bilanţul oficial din Marea Britanie arată că 315.546 de persoane infectate cu Covid, dar cercetările spun că ar putea fi de peste 10 ori mai mare.
 
Aproximativ 3,4 milioane de persoane din Anglia au fost infectate cu Covid-19, o cifră mult mai mare decât estimările anterioare, sugerează un studiu, citat de somersetlive.co.uk.
 
Rezultatele provin din cel mai mare program de testare la domiciliu din lume pentru a găsi anticorpi pentru coronavirus, studiu care a implicat peste 100.000 de voluntari şi realizat de Imperial College London.
 
Realizat cu utilizarea unui test simplu în deget, a spus că este suficient de uşor şi precis pentru studiile de supraveghere în masă. Programul a sugerat că 6% din populaţia Angliei a fost deja infectată cu Covid-19 până la 13 iulie.
 
Cele 3,4 milioane de persoane reprezentate sunt mai multe decât numărul de cazuri cunoscute pentru întreaga Marea Britanie, după cum susţine Universitatea Johns Hopkins din SUA, ale cărei cifre agregate au devenit principala referinţă pentru monitorizarea bolii. Joi dimineaţă, numărul de cazuri anunţat la nivelul ţarii este de 315.546.
 
Studiul a urmărit răspândirea infecţiei în Anglia după primul vârf al pandemiei, voluntarii fiind testaţi acasă, între 20 iunie şi 13 iulie.
 
Persoanele care locuiau la Londra au fost cel mai probabil infectate, împreună cu cei din sistemul medical, oameni din grupuri etnice negre, asiatice şi din alte minorităţi şi oameni care locuiesc în gospodării mai mari.
 
Programul a sugerat ca un total de 13% dintre persoanele care locuiesc la Londra au anticorpi Covid-19, comparativ cu mai puţin de 3% în sud-vestul Angliei.
 
Persoanele care lucrează în locurile speciale de îngrijire medicală (16%) şi asistenţă medicală (12%) au obţinut rezultate mult mai mari comparativ cu cele ale lucrătorilor obişnuiţi care a fost de 5%.
 
Studiul a descoperit că 17% dintre voluntarii negri aveau anticorpi, categoriile minorităţilor etnice asiatice şi ”altele” aveau 12% fiecare. Cifra voluntarilor albi a fost de doar 5%.
 
Persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani au prezentat cea mai mare incidenţă de anticorpi, la 8%, în timp ce cei peste 65 de ani au avut cea mai mică rată la doar 3%.
 
Voluntarii din zonele cele mai defavorizate ale ţării aveau ceva mai multe şanse să aibă anticorpi fată de cei din zonele cele mai bogate, 7% comparativ cu 5%, în timp ce cei din gospodării cu mai mult de şase sau şapte persoane (12% şi 13%) este mai probabil să fi avut Covid-19 în comparaţie cu cei din gospodării singure sau cu două persoane (5%).
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici