NYT: Virusul poate fi oprit, dar experţii trebuie să explice măsurile, nu politicienii. Carantina să fie în afara locuinţei

  • NYT: Virusul poate fi oprit, dar măsurile restrictive trebuie coordonate de experţi, nu de autorităţi
  • Plasarea în carantină la domiciliu a persoanelor infectate trebuie evitată
  • Tactici precum izolarea forţată, închiderea şcolilor şi monitorizarea prin GPS a pacienţilor au generat reacţii negative
Urmărește
16068 afișări
Imaginea articolului NYT: Virusul poate fi oprit, dar experţii trebuie să explice măsurile, nu politicienii. Carantina să fie în afara locuinţei

NYT: Virusul poate fi oprit, dar experţii trebuie să explice măsurile, nu politicienii. Carantina în case să fie evitată

Virusul poate fi stopat, dar doar prin aplicarea unor măsuri dure, avertizează experţi citaţi de cotidianul The New York Times, îndemnând autorităţile din SUA să lase experţii să coordoneze acţiunile restrictive şi să evite plasarea în carantină la domiciliu a persoanelor infectate.

Autorităţile din Statele Unite ar trebui să adopte măsuri extraordinare de cooperare şi să aloce fonduri semnificative, fiind necesară inclusiv încredere din partea cetăţenilor. De asemenea, într-o lume interconectată, sunt necesare şi parteneriate internaţionale.

Există o şansă de oprire a coronavirusului. Această epidemie are o slăbiciune. Deşi există incidente de contagiere accelerată, cum s-a întâmplat în cazul navei Diamond Princess, coronavirusul infectează cel mai frecvent reţele de membri ai familiilor, prieteni şi colegi, afirmă dr. David L. Heymann, şeful unui grup de experţi care oferă consiliere Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

"Pot fi limitate grupurile. Trebuie identificate şi oprite epidemiile în grup, prin identificarea riguroasă a contactelor", subliniază expertul.

Potrivit experţilor, americanii trebuie convinşi să rămână în case, dar în cadrul unui sistem prin care persoanele infectate să fie izolate şi îngrijite în afara locuinţelor

Restricţiile de călătorie trebuie extinse, iar producţia de măşti şi ventilatoare respiratorii trebuie accelerată. De asemenea, trebuie soluţionate problemele privind testele.

"Însă tactici precum izolarea forţată, închiderea şcolilor şi monitorizarea prin GPS a pacienţilor au generat reacţii negative. Nu este clar deloc că o naţiune axată pe libertăţile individuale şi care nu are încredere în guvern poate învăţa să se adapteze la aceste măsuri, mai ales la cele obligatorii", notează NYT.

"Stilul american constă în a căuta rezultate mai bune printr-un sistem voluntar. Cred că oamenilor li se poate cere să facă ce este corect", afirmă dr. Luciana Borio, fost director pentru pregătire medicală şi apărare biologică în cadrul Consiliului de Securitate Naţională.

Experţii cred că politicienii ar trebui să-i lase pe specialişti să coordoneze eforturile de limitare a epidemiei

Mulţi experţi cred că politicienii ar trebui să se dea la o parte şi să îi lase pe specialişti să coordoneze eforturile de limitare a epidemiei şi de a le explica americanilor ce trebuie făcut.

Specialiştii recomandă distanţarea socială, inclusiv reducerea călătoriilor şi a interacţiunilor interumane. O altă măsură ar fi limitarea transmiterii coronavirusului între oraşe.

Testarea ar trebui făcută în mod coordonat şi sigur, prioritare fiind persoanele cu simptome severe. Personalul medical trebuie protejat.

Conform experţilor, autorităţile din SUA trebuie să identifice o alternativă la practica izolării în case a persoanelor infectate, deoarece sunt periclitaţi ceilalţi membri ai familiilor.

În locul practicii de izolare la domiciliu a persoanelor infectate, ar trebui create centre în care persoanele care nu sunt în stare gravă să poată fi îngrijite. În oraşul chinez Wuhan au fost create astfel de centre, numite "spitale temporare".

Alte măsuri propuse sunt depistarea contactelor persoanelor infectate, a persoanelor care au febră şi producerea masivă de măşti de protecţie şi de aparate de respiraţie artificială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici