O agenţie de securitate cibernetică din Australia acuză China că oferă sprijin hackerilor

  • Agenţia guvernamentală de securitate cibernetică din Australia a acuzat marţi un grup de hackeri susţinut de China că a furat parole şi nume de utilizator de la două companii australiene în 2022.
  • Companiile nu au fost numite.
  • Grupul reprezintă în continuare o ameninţare, susţin australienii.
Urmărește
135 afișări
Imaginea articolului O agenţie de securitate cibernetică din Australia acuză China că oferă sprijin hackerilor

O agenţie de securitate cibernetică din Australia acuză China că oferă sprijin hackerilor

Un raport al Centrului Australian de Securitate Cibernetică a stabilit că hackerii, numiţi APT40, au efectuat operaţiuni cibernetice pentru Ministerul Securităţii de Stat din China, potrivit Reuters.

„Activitatea şi tehnicile se suprapun cu grupurile urmărite ca Advanced Persistent Threat (APT) 40”, se spune în raportul care include contribuţii de la agenţiile principale de securitate cibernetică din SUA, Marea Britanie, Canada, Noua Zeelandă, Japonia, Coreea de Sud şi Germania.

Ambasada Chinei în Australia nu a comentat acuzaţiile.

Oficialii americani şi britanici au acuzat în martie Beijingul că a coordonat o campanie de spionaj cibernetic de amploare care ar fi vizat milioane de oameni, inclusiv parlamentari, academicieni şi jurnalişti, precum şi companii importante, unele din domeniul apărării. Atunci, chinezii au respins acuzaţia pe care au catalogat-o drept „manevră politică”.

Noile informaţii apar în timp ce Australia şi China încearcă să-şi refacă relaţiile. Tensiunile s-au amplificat după ce autorităţile de la Canberra au cerut o investigaţie independentă asupra originii COVID-19. Beijingul a răspuns impunând tarife suplimentare la mai multe produse australiene. Între timp, cele mai multe taxe au fost anulate şi diplomaţii din cele două ţări au reînceput discuţiile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici