O boală misterioasă care provoacă tremurături incontrolabile afectează Uganda

  • Aproximativ 300 de persoane, în special femei şi adolescente din districtul Bundibugyo, Uganda, suferă de febră, tremurături severe şi slăbiciune asemănătoare paraliziei.
  • Boala, raportată pentru prima dată în 2023, este tratabilă cu antibiotice, fără decese raportate până acum.
  • Focarul apare pe fondul altor ameninţări de sănătate, inclusiv creşterea cazurilor de mpox în Africa, care a fost declarată urgenţă globală de către OMS.
Urmărește
5434 afișări
Imaginea articolului O boală misterioasă care provoacă tremurături incontrolabile afectează Uganda

Sursa foto: Facebook

O boală misterioasă numită „Dinga Dinga”, care provoacă tremurături incontrolabile şi dificultăţi de mers, a afectat aproximativ 300 de persoane în districtul Bundibugyo din Uganda, în principal femei şi adolescente, conform Daily Mail. Raportată pentru prima dată la începutul anului 2023, boala i-a pus în dificultate pe medici, dar se pare că poate fi tratată cu antibiotice. Simptomele includ febră, tremurături severe ale corpului şi o slăbiciune asemănătoare paraliziei.
 
Ofiţerul de sănătate al districtului, dr. Kiyita Christopher, a confirmat că nu au fost raportate decese şi a subliniat că pacienţii se recuperează de obicei în decurs de o săptămână sub tratament medical. El a descurajat utilizarea remediilor pe bază de plante, îndemnând localnicii să caute îngrijiri în unităţile medicale. Mostre au fost trimise către Ministerul Sănătăţii pentru analize, în timp ce investigaţiile continuă.
 
O pacientă, Patience Katusiime, şi-a descris experienţa tulburătoare: „Corpul meu tremura incontrolabil şi mă simţeam paralizată. Din fericire, m-am recuperat după ce am primit tratament.”
 
Acest focar apare pe fondul îngrijorărilor continue privind sănătatea publică din Uganda, inclusiv cazuri recente de mpox. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat tulpina extrem de periculoasă de mpox ca fiind o urgenţă globală de sănătate publică, cu peste 17.000 de cazuri suspecte şi 517 decese raportate în Africa doar în acest an – o creştere de 160% faţă de 2022.
 
Experţii continuă să sublinieze importanţa intervenţiei şi tratamentului rapid pentru a gestiona focarele şi a proteja comunităţile.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici