O navă de război japoneză a trecut pentru prima dată prin Strâmtoarea Taiwan

O navă de război japoneză a navigat pentru prima dată prin Strâmtoarea Taiwan, între Taiwan şi China continentală, a transmis presa japoneză, citată de BBC.

Urmărește
2298 afișări
Imaginea articolului O navă de război japoneză a trecut pentru prima dată prin Strâmtoarea Taiwan

O navă de război japoneză a trecut pentru prima dată prin Strâmtoarea Taiwan

Sazanami, un distrugător al Forţei Maritime de Autoapărare, a trecut miercuri prin strâmtoare de la nord la sud în timp ce se îndrepta să participe la exerciţii multilaterale în Marea Chinei de Sud, au declarat surse guvernamentale.

Nave militare din Australia şi Noua Zeelandă, care făceau parte din exerciţiu, au tranzitat calea navigabilă împreună cu nava japoneză.

Acest lucru se întâmplă la mai puţin de două săptămâni după ce Germania a trimis două nave de război prin strâmtoare, în ceea ce a declarat a fi o demonstraţie a libertăţii sale de navigaţie, atrăgând un reproş din partea Chinei.

Cotidianul chinez de stat Global Times, citând o sursă anonimă, a declarat că armata chineză „a efectuat activităţi de urmărire şi monitorizare de-a lungul întregului traseu [al navelor] şi că situaţia este sub control”.

Atât SUA, cât şi Taiwanul susţin că strâmtoarea de 180 km, o rută cheie de transport maritim şi comercial prin care trece aproximativ jumătate din flota globală de containere, face parte din apele internaţionale şi este deschisă tuturor navelor militare.

Dar China, care revendică Taiwanul autoguvernat ca parte a teritoriului său, revendică suveranitatea şi jurisdicţia asupra strâmtorii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici