- Home
- Externe
- (11.11.2024, 14:22)
- Andrei Rachieru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Reuters: Ce consecinţe ar avea o nouă preşedinţie Trump asupra Pentagonului
- Trump ar putea demite generali şi oficiali din Pentagon care nu sunt loiali viziunii sale politice.
- Se aşteaptă o „epurare” a funcţionarilor civili din Pentagon, ceea ce ar putea duce la pierderi de expertiză.
- Posibile implicări ale armatei în politici controversate, inclusiv deportări în masă şi intervenţii interne.
Urmărește
425 afișări
**O preşedinţie Trump ar putea duce la o epurare a Pentagonului**
Donald Trump, ales din nou preşedinte al SUA, ar putea duce mai departe promisiunea de a „curăţa” armata americană de ceea ce el consideră „generali woke”, un termen folosit de conservatori pentru a desemna ofiţerii care susţin politici progresiste legate de drepturile sociale şi rasiale. În timpul campaniei sale pentru realegere, Trump a spus că ar concedia astfel de lideri, iar acum, în contextul unui al doilea mandat, se pune întrebarea dacă va pune în practică aceste intenţii, având în vedere rezistenţa pe care a întâmpinat-o în timpul primului mandat din partea unor oficiali din Pentagon.
Unul dintre ofiţerii vizati ar putea fi generalul C.Q. Brown, actualul şef al Statului Major Întrunit, care a fost un susţinător vocal al diversităţii şi a fost implicat în promovarea unui mesaj antidiscriminare după moartea lui George Floyd. Brown, un general respectat, ar putea fi considerat o ţintă de către echipa lui Trump, mai ales având în vedere retorica sa privind justiţia socială. Trump a criticat dur iniţiativele legate de diversitate în armată şi a promovat un discurs naţionalist care se opune unor astfel de schimbări, scrie Reuters.
Mai mult, Trump ar putea aplica o politică de „loialitate politică” în Pentagon şi în întregul aparat de stat, acordând prioritate celor care susţin agenda sa conservatoare. Funcţionarii civili de carieră din Pentagon ar putea fi vizaţi într-o eventuală „epurare”, existând temeri că Trump ar putea folosi ordine executive pentru a înlocui mii de angajaţi cu aliaţi politici. Aceasta ar putea duce la pierderi semnificative de expertiză, având în vedere că aceşti funcţionari au ani de experienţă în domenii strategice şi tehnice esenţiale pentru securitatea naţională.
În plus, administraţia Trump ar putea implica armata americană într-o serie de proiecte politice, inclusiv în campanii de deportare în masă a imigranţilor ilegali sau chiar în intervenţii în tulburările interne din Statele Unite. Propunerile sale de a mobiliza Garda Naţională şi trupele active pentru aceste scopuri ar fi o provocare majoră, având în vedere riscurile legale şi politice. Experţii în domeniu avertizează că utilizarea armatei în astfel de scopuri ar putea eroda încrederea publicului în forţele armate, care rămân una dintre instituţiile cele mai respectate din SUA.
Astfel, în cazul în care Trump va pune în aplicare aceste măsuri, ar putea apărea o perioadă de instabilitate în Pentagon şi o ruptură între structurile militare şi administraţia civilă. Specialiştii subliniază că o asemenea „epurare” ar putea provoca daune ireparabile funcţionării eficiente a armatei, iar efectele ar putea fi resimţite pe termen lung în gestionarea conflictelor internaţionale şi în securitatea naţională a SUA.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
astăzi, 08:09
Peste 800 de milioane de oameni suferă de diabet, boala care ameninţă mai ales ţările sărace