OMS: Israelul şi Hamas aprobă armistiţii zonale pentru vaccinările împotriva poliomielitei din Fâşia Gaza

  • Armata din Israel şi organziaţia Hamas sunt de acord cu armistiţii zonale, de trei zile fiecare, pentru vaccinările împotriva poliomielitei din Gaza, anunţă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).
  • Sute de mii de copii urmează să fie vaccinaţi.
Urmărește
194 afișări
Imaginea articolului OMS: Israelul şi Hamas aprobă armistiţii zonale pentru vaccinările împotriva poliomielitei din Fâşia Gaza

Armata israeliană şi gruparea palestiniană Hamas au convenit asupra a trei pauze separate, de trei zile în luptele din Fâşia Gaza. Acestea vor avea loc în zone diferite şi vor permite vaccinarea a aproximativ 640.000 de copii împotriva poliomielitei, a declarat , joi, un înalt oficial al OMS, potrivit Reuters.

Campania de vaccinare urmează să înceapă duminică, a declarat Rik Peeperkorn, înalt oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru regiune.

El a spus că vaccinarea va începe în centrul Fâşiei Gazei, apoi se va muta în sudul regiunii şi se va termina în nord. Peeperkorn a adăugat că a existat un acord pentru extinderea pauzei umanitare în fiecare zonă la o a patra zi, dacă este necesar.

OMS a confirmat pe 23 august că cel puţin un copil a fost paralizat de virusul poliomielitei de tip 2, primul astfel de caz din teritoriu în ultimii 25 de ani.

Campania de vaccinare se va desfăşura în coordonare cu armata israeliană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
israel,
vaccinare,
hamas

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici