ONU avertizează că Israelul ar putea face transferuri forţate de civili din nordul Fâşiei Gaza

  • Reprezentanţii ONU susţin că Israelul ar putea face transferuri forţate de civili din nordul Fâşiei Gaza.
  • Ei avertizează că în prezent Israelul „sigilează” nordul regiunii.
  • Transferul forţat al populaţiei echivalează cu o crimă de război.
Urmărește
88 afișări
Imaginea articolului ONU avertizează că Israelul ar putea face transferuri forţate de civili din nordul Fâşiei Gaza

ONU avertizează că Israelul ar putea face transferuri forţate de civili din nordul Fâşiei Gaza

Israelul „sigilează” nordul Fâşiei Gaza şi ar putea efectua transferuri forţate pe scară largă de civili, avertizează ONU, potrivit CNN.

Oficiul Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului a lansat avertismentul iar despre transfer a spus că ar echivala cu o crimă de război.

Armata israeliană desfăşoară, de mai bine de o săptămână, o ofensivă militară intensă în nordul enclavei palestiniene. Armata a ordonat tuturor civililor din nordul oraşului Gaza să plece şi a blocat intrarea tuturor alimentelor în regiune de la începutul lunii, potrivit Programului Alimentar Mondial.

De asemenea, Oficiul ONU pentru Drepturile Omului a acuzat armata israeliană că ar fi tras asupra civililor care încercau să fugă.

Operaţiunea Israelului în nordul Fâşiei Gaza seamănă cu o propunere de „predare sau înfometare” făcută luna trecută de generalul israelian în retragere Giora Eiland. Cunoscută sub numele de „Planul generalului”, strategia a recomandat ca armata să ordone tuturor civililor să iasă din nordul regiunii şi apoi să lupte cu toţi luptătorii Hamas lăsaţi în urmă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici