ONU: Zeci de mii de oameni au fugit din Liban, de teama atacurilor israeliene

Zeci de mii de oameni au fost nevoiţi să fugă din Liban în urma atacurilor aeriene israeliene, potrivit ONU. Organizaţia a avertizat în legătură cu o criză umanitară de proporţii.

Urmărește
70 afișări
Imaginea articolului ONU: Zeci de mii de oameni au fugit din Liban, de teama atacurilor israeliene

ONU: Zeci de mii de oameni au fugit din Liban, de teama atacurilor israeliene

Zeci de mii de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele în Liban, în urma intensificării atacurilor aeriene israeliene, a anunţat marţi ONU, descriind situaţia drept „extrem de alarmantă”, scrie AFP.

Purtătorul de cuvânt al agenţiei ONU pentru refugiaţi, Matthew Saltmarsh, a declarat că „tensiunile din ultimele zile au forţat zeci de mii de oameni să-şi abandoneze casele, iar cifrele continuă să crească”.

Conform Ministerului Sănătăţii din Liban, atacurile aeriene israeliene de luni au provocat moartea a cel puţin 558 de persoane, inclusiv 50 de copii şi 94 de femei.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a raportat, de asemenea, moartea a patru angajaţi din domeniul sănătăţii şi rănirea a 16 paramedici.

Hezbollah şi Israel au fost implicate în schimburi de focuri aproape zilnice de la atacul Hamas asupra Israelului din 7 octombrie.

Luni, Libanul a suferit cele mai puternice bombardamente de la războiul din 2006 între Israel şi Hezbollah. În faţa acestei crize, mai multe agenţii ONU şi-au intensificat ajutoarele pentru Liban, o ţară deja afectată de război şi suferinţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici