- Home
- Externe
- (29.01.2017, 07:30)
- Ivona Stog , Mircea Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Ordinul anti-imigraţie semnat de Trump a fost blocat parţial de un judecător, pe fondul unor proteste la aeroporturi / Departamentul de Securitatea Internă va respecta deciziile justiţiei
Un judecător federal din Statele Unite ale Americii a blocat parţial implementarea ordinului executiv dat de Donald Trump care restricţionează imigraţia, scrie BBC. UPDATE Departamentul american pentru Securitate Internă a comunicat că va "respecta deciziile judecătoreşti", relatează agenţia de ştiri Reuters.
Urmărește
15365 afișări
UPDATE 11:30 Departamentul american pentru Securitate Internă a comunicat că va "respecta deciziile judecătoreşti" cu privire la suspendarea deportării persoanelor vizate de ordinul executiv antiimigraţie semnat de preşedintele Donald Trump, relatează agenţia de ştiri Reuters.
Într-un comunicat dat publicităţii de Departamentul pentru Securitate Internă se afirmă că autorităţile vor "respecta deciziile judecătoreşti", precizând că măsurile privind interzicerea intrării în ţara a cetăţenilor din mai multe state musulmane rămân valabile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
Comunicatul a fost emis la doar câteva ore după ce un judecător federal din New York a oprit temporar deportarea a zeci de persoane reţinuţi pe aeroporturi ca urmare a ordinului executiv ce prevede suspendarea programului de primire şi instalare a refugiaţilor timp de patru luni şi interdicţia de a intra pe teritoriul american timp de trei luni pentru cetăţenii din mai multe state majoritar musulmane.
"Aceste persoane au trecut prin screening-uri suplimentare de securitate şi în acest moment sunt procesaţi pentru a intra în Statele Unite, în conformitate cu legile privind imigraţia şi deciziile judecătoreşti”, se afirmă într-un comunicat al Departamentului pentru Securitate Internă.
Decizia a fost dată duminică dimineaţă după ce mai mulţi avocaţi ai persoanelor afectate şi asociaţii ale drepturilor omului au atacat legea în instanţă.
Cu toate acestea, decizia are caracter temporar şi rămâne în vigoare până la examinarea mai atentă a cazurilor. În plus, aceasta interzice doar deportarea celor afectaţi de ordinul executiv, însă nu permite specific intrarea acestora pe teritoriul american, astfel că, multe din aceste persoane riscă să rămână blocate în aeroporturi.
Uniunea pentru Libertatea Civilă din SUA a estimat că între 100 şi 200 de persoane care deţin cetăţenia uneia din cele şapte state au rămas blocate în aeroporturi după ordinul preşedintelui Donald Trump de sâmbătă.
Prima persoană care a intrat pe teritoriul american după blocarea ordinului anti-imigraţie
În acelaşi timp, mii de persoane au protestat în aeroporturile din SUA faţă de ordinul antiimigraţie semnat de Trump
La scurt timp după semnarea ordinului, mii de oameni au protestat în faţa aeroporturilor din oraşe precum New York, Dulles, Los Angeles, San Francisco, Denver şi Philadelphia, unde au scandat „Lăsăţi-i să intre!”.
Sute de persoane au venit la Aeroportul Internaţional John F. Kennedy din New York pentru a protesta faţă de reţinerea a doi cetăţeni irakieni care au fost ulterior eliberaţi.
Congresmanul democrat Nydia Velazquez a participat la manifestaţia de la aeroportul din New York şi a catalogat ordinul executiv semnat de Trump drept "ruşinos" şi "ne-american".
Sute de persoane, printre care şi senatoarea Elizabeth Warren, s-au strâns pentru a protesta şi la aeroportul Logan din Boston.
Alte persoane s-au strâns în faţa judecătoriei din Brooklyn care, într-un final, a decis amânarea parţială a aplicării ordinului. Toţi cei prezenţi au izbucnit în urale după anunţarea deciziei.
Protestatarii au cerut, printre altele, anularea ordinului executiv şi şi-au proclamat, totodată, solidaritatea cu refugiaţii afectaţi de ordinul semnat de Trump.
Protesters gathered at airports cross the US to challenge President Trump's immigration policies https://t.co/RwgKSXMwZJ pic.twitter.com/0NkAfihmVG
— CNN (@CNN) January 29, 2017
Proteste sunt programate să aibă loc duminică în mai multe oraşe din SUA, printre care Orlando, Boston, Philadelphia, Atlanta, Seattle, Washington şi Chicago.
Preşedintele Donald Trump a interzis intrarea refugiaţilor sirieni în Statele Unite pe termen nelimitat, ca parte a unor noi măsuri de a "menţine teroriştii islamici radicali în afara SUA". El a semnat un ordin executiv amplu, care prevede şi suspendarea, timp de patru luni, pentru toate programele de imigrare.
De asemenea, prin acest ordin, cetăţenii din alte şase state, în principal musulmane, primesc interdicţie de a intra pe teritoriul american timp de trei luni.
Preşedintele american a explicat că oprirea temporară a programului de refugiaţi este necesară pentru ca agenţiile guvernamentale să aibă timp să dezvolte un sistem de control mai strict.
"Iniţiez noi măsuri de control pentru a menţine în afara Statelor Unite teroriştii islamişti radicali. Nu îi vrem aici", a mai declarat liderul de la Casa Albă.
Citeşte şi: Theresa May a cerut Turciei să respecte drepturile omului şi principiile statului de drept
Citeşte şi: VIDEO Trump închide graniţele SUA pentru cetăţenii din 7 state musulmane şi suspendă programul pentru refugiaţi. Sirienii au interdicţie pe termen nelimitat
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe