Papa Francisc a declarat că scăderea natalităţii din Italia este o “tragedie” pentru viitorul ţării

  • Papa Francisc a deplâns duminică scăderea natalităţii în Italia.
  • Acesta a avertizat că declinul reprezintă o ameninţare pentru viitorul ţării.
Urmărește
1266 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc a declarat că scăderea natalităţii din Italia este o “tragedie” pentru viitorul ţării

Iarna demografică este o adevărată îngrijorare, cel puţin aici în Italia” a spus Papa în discursul său săptămânal în faţa Bazilicii Sfântului Petru.“Se pare că multă lume şi-a pierdut dorinţa de a avea copii. Multe cupluri preferă să rămână fără copii sau să aibă un singur copil. Este o tragedie… care vine în contradicţie cu familiile noastre, ţara noastră şi viitorul nostru” a spus suveranul pontif, citat de Reuters.

În Italia au fost 404.892 de naşteri anul trecut, a declarat biroul de statistică ISTAT, cu 15.192 în scădere faţă de 2019. În schimb, au fost 746.146 de decese în 2020, populaţia este în scădere, ajungând la 59,3 milioane de locuitori. ISTAT a spus că scăderea naşterilor a continuat şi în acest an, adăugând că pandemia de Covid-19 pare a fi un factor important de declin.

Natalitatea a atins în 2020 cel mai scăzut nivel din 1861 încoace.

Naşterile în Italia au atins anul trecut cel mai scăzut nivel de la unificarea Italiei din 1861, a anunţat biroul naţional de statistică, deoarece cifra a scăzut pentru al 12-lea an consecutiv, scrie Reuters.

Numărul mediu de copii per femeie rezidentă în Italia a scăzut la 1,24 în 2020. Rata a fost şi mai mică pentru femeile italiene, ajungând la 1,17, una dintre cele mai scăzute rate din lume. Ratele de fertilitate au variat între nordul industrializat şi sudul mai sărac. În Bolzano, în apropiere de graniţa cu Austria, rata fertilităţii a fost de 1,71, în timp ce pe insula Sardinia, femeile aveau în medie 0,97 copii.

Vârsta medie la care femeile italiene au avut primul copil a crescut la un nivel record de 32,7 anul trecut, în timp ce 35,8% dintre naşteri au avut loc în afara căsătoriei. În 2008, numărul a fost de doar 19,6% ceea ce sugerează o scădere bruscă a influenţei Bisericii Catolice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici