- Home
- Externe
- WASHINGTON, (08.10.2014, 17:32)
- Ioana Bojan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peste 60 la sută dintre ameninţările la adresa preşedintelui Barack Obama sunt emise online
Peste 60 la sută dintre ameninţările la adresa preşedintelui american Barack Obama sunt emise online, potrivit Secret Service, aceasta fiind o nouă provocare pentru o agenţie criticată în urma unei serii de lacune de securitate, relatează Washington Post, în ediţia electronică.
Urmărește
83 afișări
Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Congresmenii şi oficialii din domeniul securităţii se întreabă dacă Secret Service s-a adaptat suficient la mediul reţelelor de socializare pentru verificarea numeroaselor referiri la preşedinte, investigarea celor care ridică semne de întrebare şi coroborarea lor cu informaţiile colectate pe teren.
"Nu ştiu dacă s-au adaptat la aceste noi ameninţări", a declarat congresmenul republican Jason Chaffetz, care conduce o comisie a Camerei Reprezentanţilor privind securitatea naţională. "Atacurile vor veni, oricum. Există modalităţi noi şi creative de a le detecta? Nu sunt convins că au acoperit aceste lacune", a adăugat el.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
După aproape şase ani la Casa Albă, numărul ameninţărilor rasiste la adresa lui Obama a scăzut, iar în prezent tema dominantă este legată de guvernare, potrivit unor foşti şi actuali oficiali din cadrul Secret Service. Criticii sugerează că Barack Obama face abuz de putere şi încalcă prevederile Constituţiei.
Citeşte şi:
Secret Service nu a observat că un bărbat care urcase în lift cu Barack Obama avea asupra sa o armă
Brian Leary, un purtător de cuvânt al Secret Service, a declarat că agenţia s-a adaptat la faptul că cele mai multe ameninţări împotriva preşedintelui sunt emise online. "Avem capacităţi şi trebuie să evoluăm odată cu tehnologia", a precizat el, adăugând că numărul ameninţărilor la adresa lui Obama "a crescut câteva luni după ce a fost ales, dar ulterior a scăzut la un nivel comparabil cu cel al predecesorilor săi".
Alte surse susţin însă, sub protecţia anonimatului, că preşedintele Obama a primit de trei ori mai multe ameninţări decât predecesorii săi în timpul candidaturii şi primului an de mandat. Acest număr a scăzut semnificativ între timp, dar tot este ridicat faţă de ameninţările primite de foştii preşedinţi.
Membrii serviciilor de informaţii consideră că şi cele mai mici sugestii privind rănirea preşedintelui trebuie investigate. Cel puţin 65 de persoane au fost acuzate de ameninţări la adresa preşedintelui de când Obama a preluat mandatul. Potrivit unor agenţi de informaţii responsabili cu protecţia preşedinţilor şi a candidaţilor la preşedinţie, creşterea numărului de ameninţări are legătură cu progresul tehnologic, în prezent fiind primite mult mai multe mesaje electronice care conţin ameninţări.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: Directoarea Secret Service a demisionat
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe