Polonia va începe să consolideze apărarea din nord-est până la sfârşitul anului

Polonia va începe construirea primelor elemente ale liniilor de apărare consolidate la graniţele cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului 2024, a declarat un ministru adjunct al apărării, citat de Reuters.

Urmărește
88 afișări
Imaginea articolului Polonia va începe să consolideze apărarea din nord-est până la sfârşitul anului

Polonia va începe să consolideze apărarea din nord-est până la sfârşitul anului

Stimulată de invazia Rusiei în Ucraina în 2022, Varşovia a prezentat în mai planuri de a cheltui 10 miliarde de zloţi (2,6 miliarde de dolari) pentru a-şi consolida frontierele de nord şi de est cu fortificaţii, sisteme de supraveghere, recunoaştere şi antidrone până la sfârşitul anului 2028, pentru a descuraja adversarii sau pentru a ajuta la respingerea unui potenţial atac.

„În următoarele trei săptămâni, vom putea efectua primele teste ale elementelor East Shield pe terenurile de antrenament militar poloneze, iar anul acesta vom începe să construim primele elemente ... la frontierele de nord şi de est”, a declarat Cezary Tomczyk într-o conferinţă de presă.

Acesta a declarat că proiectul va fi dezvoltat în cooperare cu Lituania, Letonia şi Estonia, precum şi cu forţele britanice şi americane.

Războiul din Ucraina a determinat Polonia să crească cheltuielile pentru apărare la 4,2% din produsul intern brut în 2024 şi la 4,7% în 2025.

Ministrul apărării, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a fost întrebat în cadrul aceluiaşi eveniment despre cheltuielile de apărare după 2025 şi a declarat că tendinţa de creştere ar trebui menţinută. El a spus că recenta escaladare a luptelor din Orientul Mijlociu a fost negativă pentru Polonia: „Acest lucru creează un pericol ca ochii lumii, inclusiv ai Statelor Unite, să se concentreze mai mult asupra acelei regiuni şi nu asupra regiunii Ucrainei, ceea ce nu este bine pentru noi”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici