Portugalia cere ajutorul Europei în timp ce incendiile de vegetaţie fac ravagii

Portugalia a solicitat luni mai multe avioane de stingere a incendiilor, în timp ce cel puţin 15 incendii de vegetaţie devastau regiunile centrale şi nordice, inclusiv unul care a ars case la periferia oraşului Albergaria-a-Velha, conform Reuters.

Urmărește
1019 afișări
Imaginea articolului Portugalia cere ajutorul Europei în timp ce incendiile de vegetaţie fac ravagii

Portugalia cere ajutorul Europei în timp ce incendiile de vegetaţie fac ravagii

Peste 800 de pompieri se luptau cu acest incendiu şi cu alte trei în districtul Aveiro din nord-vest, unde poliţia a închis autostrăzile, inclusiv o porţiune din autostrada principală dintre capitala Lisabona şi Porto, şi a evacuat mai multe sate.

Zona a fost acoperită de fum gros provenit de la incendii, care au fost alimentate de vânturi puternice şi temperaturi ridicate.

Autorităţile au anunţat desfăşurarea a opt avioane de bombardament cu apă în acel district. Guvernul a solicitat mai multe aeronave de la Comisia Europeană, prin intermediul mecanismului de protecţie civilă al UE cunoscut sub numele de RescEU.

Primarul din Albergaria-a-Velha, Antonio Loureiro, a declarat agenţiei de ştiri Lusa, citată de Reuters, că incendiul a distrus două case şi se manifesta în perimetrul industrial şi rezidenţial al oraşului cu aproximativ 25.000 de locuitori.

În total, oficialii au declarat că 1.500 de pompieri au fost angajaţi în întreaga ţară, unde temperaturile au depăşit 30 de grade Celsius în weekend şi se aşteaptă să rămână ridicate luni şi marţi.

Portugalia şi Spania vecină au înregistrat mai puţine incendii decât de obicei după un început de an ploios. Totuşi, ambele rămân vulnerabile la condiţiile climaterice din ce în ce mai calde şi uscate, pe care oamenii de ştiinţă le corelează cu încălzirea globală.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici