Premierul britanic merge la Washington. Discuţii cu Biden despre utilizarea rachetelor de Ucraina

Premierul britanic Keir Starmer va discuta cu preşedintele american Joe Biden despre posibila utilizare a rachetelor de distanţă lungă, occidentale, de către Ucraina.

Urmărește
158 afișări
Imaginea articolului Premierul britanic merge la Washington. Discuţii cu Biden despre utilizarea rachetelor de Ucraina

Premierul britanic merge la Washington. Discuţii cu Biden despre utilizarea rachetelor de Ucraina

Premierul britanic Keir Starmer se va întâlni vineri cu preşedintele american Joe Biden pentru a discuta despre următorii paşi în ceea ce priveşte sprijinul acordat Ucrainei, cu accent pe posibilitatea de a permite utilizarea rachetelor de distanţă lungă, de provenienţă occidentală, pentru a lovi ţinte din Rusia, scrie Reuters.

Preşedintele ucrainean Zelenski a cerut de mai multe luni aliaţilor să permită Ucrainei să folosească rachete de distanţă lungă, inclusiv ATACMS americane şi Storm Shadows britanice, pentru a reduce puterea Moscovei de a lansa atacuri.

Potrivit The New York Times, Statele Unite sunt pe cale să aprobe utilizarea rachetelor de distanţă lungă împotriva ţintelor din Rusia, cu condiţia ca acestea să nu fie rachete furnizate de SUA.

Într-un discurs de joi, preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat că permisiunea ca Ucraina să lovească teritoriul rus cu rachete de distanţă lungă, occidentale, ar însemna o implicare directă a Occidentului în conflict, schimbând natura şi amploarea acestuia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici