- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (28.05.2024, 11:02)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
Preţurile biletelor de avion ating cote maxime. Europa şi Asia caută să facă economii
Costurile biletelor de avion din Europa şi Asia încep să se stabilizeze sau să scadă, semn că boom-ul prelungit al călătoriilor post-COVID se diminuează, ceea ce reprezintă un regres pentru companiile aeriene care se luptă cu costuri mai mari şi cu disponibilitatea limitată a aeronavelor.
Urmărește
2016 afișări
Preţurile biletelor de avion ating cote maxime. Europa şi Asia caută să facă economii
Un dezechilibru la nivel mondial între oferta de zboruri şi cererea reţinută în urma deschiderii traficului aerian după pandemie a dus la creşterea preţurilor biletelor şi a randamentului pasagerilor - o măsură a tarifului mediu plătit pe kilometru de fiecare pasager, potrivit Reuters.
Dar directorii din industrie, investitorii şi analiştii au declarat că tendinţa de „călătorie cu orice preţ” se echilibrează, unii clienţi devenind mai sensibili la preţuri în timp ce se confruntă cu inflaţia care a dus la creşterea costurilor de trai.
În această lună, directorul general al companiei aeriene Ryanair, Michael O'Leary, a avertizat că preţurile biletelor vor creşte mai puţin decât se aşteaptă, ceea ce a dus la scăderea acţiunilor companiei aeriene.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Administraţia Trump va intensifica arestările imigranţilor în marile oraşe din SUA
-
Frigul extrem face ca inaugurarea lui Trump să se facă în interior, pentru prima dată în 40 de ani
-
Industria care poate să pună România pe hartă. Experţii spun că potenţialul „este imens”, dar facem greşeli de amatori
„Este puţin surprinzător faptul că preţurile nu au fost mai puternice şi nu suntem foarte siguri dacă este vorba doar de sentimentul consumatorilor sau de sentimentul de recesiune din Europa”, a declarat O'Leary.
Tarifele au rămas stabile în tot blocul comunitar în primele luni ale acestui an, comparativ cu 2023, arată datele grupului de cercetare în domeniul călătoriilor ForwardKeys.
Cele mai scăzute tarife, în Asia-Pacific
Imaginea este mai clară în Asia-Pacific, unde tarifele au scăzut cel mai mult, cu aproximativ 16% în perioada ianuarie-aprilie de la an la an, arată datele.
Singapore Airlines a înregistrat săptămâna trecută un profit anual record, dar creşterea profitului net a scăzut în ultimele trei trimestre. Transportatorul asiatic de referinţă a declarat că se aşteaptă ca randamentele pasagerilor să se mai tempereze, pe măsură ce companiile aeriene îşi extind capacitatea.
Asia a fost mai lentă decât alte regiuni în ceea ce priveşte ridicarea restricţiilor şi creşterea numărului de zboruri către destinaţii de peste mări.
„Credem că cererea şi oferta se vor reechilibra de la sine... tarifele aeriene vor continua să se normalizeze pe parcursul anului 2024”, a declarat în martie Ronald Lam, directorul general al Cathay Pacific, cu sediul în Hong Kong, Ronald Lam.
Călătoriile către pieţe precum Europa, America şi Australia din China nu şi-au revenit. Economia Chinei este slabă, iar zborurile internaţionale rămân la aproximativ 70% din nivelurile de dinainte de pandemie - doar 16,5% pe rutele SUA-China.
Flight Centre Travel Group a anunţat că tarifele aeriene internaţionale vândute în Australia au scăzut cu 12,8% faţă de anul trecut în primele trei luni ale anului.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Restricții în București și trafic spre munte: Ce trebuie să știi când pleci la drum
Citește pe www.zf.ro: Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Şapte percheziţii în Capitală la bărbaţi bănuiţi de evaziune fiscală. Prejudiciu de 859.000 de lei
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Premierul Thailandei declară că a fost ținta unei escrocherii cu A.I.: „Am auzit clar vocea liderului țării”
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Cine este miliardarul discret care împinge din umbră o întreagă ţară de pe drumul european către un parteneriat cu Rusia
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Prezentatoarea știrilor și iubita ei cântăreață, imagini îndrăznețe din vacanța romantică din Costa Rica
PROSPORT.RO
Tabel pentru bărbați și femei | Pe ce dată ieși la PENSIE, în funcție de luna și de anul nașterii
GANDUL.RO
Cine este „Raisa”, femeia de pe TikTok care îl promovează intens pe Călin Georgescu: „Președintele României și comandantul meu suprem”
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:20
Veteran al Marinei SUA câştigă procesul cu CNN pentru defăimare în urma evacuărilor din Afganistan
-
astăzi, 11:03