Primele RAIDURI AERIENE efectuate de avioane militare ruse în Siria/ REACŢIA SUA

Avioane militare ruse au efectuat, miercuri, primele raiduri aeriene în Siria, surse citate de CNN anunţând că atacul a vizat poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic. Serviciile secrete americane nu pot stabili cu certitudine care au fost obiectivele atacate miercuri de aviaţia rusă în Siria, anunţă Preşedinţia Statelor Unite, citată de site-ul Politico.eu.

Urmărește
12278 afișări
Imaginea articolului Primele RAIDURI AERIENE efectuate de avioane militare ruse în Siria/ REACŢIA SUA

Surse: Avioane militare ruse efectuează primele raiduri aeriene în Siria, vizând poziţii teroriste

UPDATE 21:30 Casa Albă: Statele Unite nu cunosc cu exactitate obiectivele atacate de Rusia în Siria

"Este prematur să spunem cu exactitate ce ţinte au fost vizate de aviaţia militară rusă", a declarat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

"Departamentul american al Apărării continuă să analizeze activităţile militare ruse pe teritoriul Siriei. Mai multe informaţii vor fi anunţate zilele următoare", a spus Earnest.

"Vă amintiţi că, atunci când preşedinţii Barack Obama şi Vladimir Putin au avut oportunitatea de a vorbi, acum două zile, au fost de acord că este prioritar ca Statele Unite şi Rusia să aibă comunicaţii la nivel militar pentru a ne asigura că nu vor apărea incidente în Siria. Aceasta continuă să fie o prioritate. Oficialii militari americani au luat legătura cu omologii lor ruşi pentru derularea discuţiilor", a subliniat Earnest.

UPDATE 20:00 - Oficial american: Forţele Aeriene ruse nu au atacat poziţii teroriste în Siria

Forţele Aeriene ruse nu au atacat poziţii teroriste în Siria, afirmă congresmanul democrat Adam Schiff, sugerând că au fost vizate forţele opoziţiei siriene, aşa cum au acuzat reprezentanţi ai rebelilor, scrie cotidianul The New York Times.

"Implicarea Rusiei în conflictul din Siria este problematică, pentru că se oferă ajutor regimului Bashar al-Assad", a adăugat democratul Adam Schiff, membru al Comisiei de Informaţii din Camera americană a Reprezentanţilor.

"Nu au fost vizate poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic. Campania aeriană rusă va fi şi mai problematică dacă vor fi atacate forţele opoziţiei moderate din Siria", a spus Schiff.

UPDATE 19:21 - Cel puţin 36 de morţi în urma raidurilor. Washingtonul exprimă preocupare

Cel puţin 36 de persoane au murit în urma raidurilor aeriene efectuate miercuri de aviaţia militară rusă în Siria, susţine Coaliţia Naţională Siriană, o grupare a opoziţiei. Statele Unite au exprimat preocupare privind bombardamentele, avertizând că intervenţia rusă nu va contribui la soluţionarea conflictului.

Mai multe informaţii, AICI.

UPDATE 17:00 - Aviaţia militară rusă a atacat poziţii ale insurgenţilor sirieni - surse Fox News

Potrivit unui oficial sirian, raidurile aeriene au vizat periferia oraşului Homs, în sud-vestul Siriei, o zonă ocupată de membri ai Armatei Siriene Libere (ASL), una dintre forţele militare ale opoziţiei siriene.

"În această zonă nu sunt deloc terorişti", a declarat sursa citată.

Conform unui oficial american, aviaţia militară rusă a atacat, cel mai probabil, poziţii ale insurgenţilor care luptă împotriva regimului Bashar al-Assad.

Avioane militare ruse au efectuat, miercuri, primele raiduri aeriene în Siria, vizând poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic, anunţă surse citate de CNN. Potrivit unor surse din cadrul Ministerului rus al Apărării, aviaţia militară rusă a atacat poziţii teroriste din zona oraşului Homs, în sud-vestul Siriei.

Ministerul rus al Apărării a confirmat efectuarea raidurilor aeriene, anunţând că Statele Unite au fost anunţase în avans.

Informaţiile au fost confirmate de oficiali din cadrul Administraţiei Statelor Unite.

Bombardamentele au fost iniţiate imediat după ce Consiliul Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului rus, a aprobat în unanimitate cererea preşedintelui Vladimir Putin de a folosi Forţele Aeriene în Siria. Preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, a cerut Rusiei asistenţă militară în confruntările cu reţeaua teroristă Stat Islamic.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a criticat marţi pe omologii săi din SUA şi Franţa, Barack Obama şi Francois Hollande, care fac apel în mod frecvent la înlăturarea liderului sirian Bashar al-Assad.

Barack Obama a cerut luni, de la tribuna ONU, înlăturarea regimului din Siria, însă Vladimir Putin a respins ideea, pledând pentru stabilitate în Orientul Mijlociu şi în nordul Africii.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 250.000 de morţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici