Principalele puncte din discursul Kamalei Harris: reducerea impozitelor, apel pentru încetarea războiului

Vicepreşedintele american Kamala Harris a acceptat oficial candidatura democrată la preşedinţie în cadrul convenţiei partidului de joi, cu doar 11 săptămâni înainte de alegerile din 5 noiembrie, cu un discurs care a încercat să creeze un contrast între ea şi Donald Trump, scrie Reuters.

Urmărește
432 afișări
Imaginea articolului Principalele puncte din discursul Kamalei Harris: reducerea impozitelor, apel pentru încetarea războiului

Principalele puncte din discursul Kamalei Harris: reducerea impozitelor, apel pentru încetarea războiului

Kamala Harris a creat un contrast între ea şi ceea ce ea a descris ca fiind pericolele unei alte preşedinţii Donald Trump.

Acestea sunt cele mai importante momente din discursul său de 37 de minute cu care democraţii speră că să o propulseze spre victorie într-o cursă extrem de strânsă.

Ea a încheiat cu un apel la încetarea războiului din Gaza şi la combaterea tiraniei în întreaga lume. „În lupta de durată dintre democraţie şi tiranie, ştiu care este poziţia mea şi ştiu care este locul Statelor Unite”, a spus Harris, acuzându-l pe Trump că este apropiat de dictatori.

După zile întregi de proteste din partea susţinătorilor palestinieni, Harris a promis să asigure securitatea Israelului, să aducă ostaticii acasă din Gaza şi să pună capăt războiului din enclava palestiniană.

„Acum este momentul să încheiem un acord cu ostaticii şi un acord de încetare a focului”, a spus ea în aplauze. „Şi lăsaţi-mă să fiu clară. Voi apăra întotdeauna dreptul Israelului de a se apăra şi mă voi asigura întotdeauna că Israelul are capacitatea de a se apăra”.

Ea a descris alegerile ca fiind „o oportunitate preţioasă şi trecătoare de a trece peste amărăciunea, cinismul şi bătăliile divizatoare din trecut. O şansă de a trasa o nouă cale de urmat”.

Ea a promis o reducere a impozitelor de care ar beneficia 100 de milioane de americani, deşi nu a explicat pe ce se bazează această cifră sau cum ar plăti pentru ea. L-a acuzat pe Trump că nu luptă pentru clasa de mijloc şi că plănuieşte să pună în aplicare o creştere a taxelor prin propunerile sale tarifare.

Harris a declarat că va depune eforturi pentru a restabili dreptul la avort şi a afirmat că Trump a pus în mişcare sfârşitul dreptului constituţional la avort prin alegerea sa pentru Curtea Supremă a Statelor Unite.

Harris a menţionat decizia recentă a Curţii Supreme cu privire la imunitatea prezidenţială şi riscurile pe care le-ar genera dacă Trump ar câştiga din nou puterea. „Imaginaţi-vă-l pe Donald Trump fără bariere de protecţie”, a spus ea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici