- Home
- Externe
- WASHINGTON, (17.06.2015, 09:25)
- Valentin Vidu - Mediafax
Video Rachetele de croazieră cu lansare de la sol ale Rusiei AMENINŢĂ Europa şi Asia - oficial american - VIDEO
Rachetele ruseşti de croazieră cu lansare de la sol (GLCM) modernizate reprezintă o ameninţare la adresa Europei şi Asiei de Nord-Est şi încalcă Tratatul cu privire la forţele nucleare cu rază medie de acţiune (INF) a declarat marţi un oficial de la Departamentul de Stat american pentru Sputnik.
Urmărește
3258 afișări
"Sistemul pe care Rusia l-a testat este un (sistem de rachete de tip) GLCM avansat, capabil să ameninţe continentul european şi aliaţii noştri din Asia de Nord-Est", a declarat această sursă pentru portalul rusesc.
Oficialul american a făcut această declaraţie după ce adjunctul ministrului rus de Externe Serghei Riabkov a spus marţi, citat într-un comunicat, că Moscova doreşte să poarte negocieri dacă Washingtonul îşi explică acuzaţiile cu privire la încălcarea Tratatului INF.
Oficialul de la Departamentul de Stat american a îndemnat totodată Rusia să-şi respecte obligaţiile asumate şi să se întoarcă în cadrul tratatului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Protest AUR față de anularea alegerilor prezidențiale. Românii care mărșăluiesc pe străzile din București cer demisia lui Iohannis și reluarea turului 2
-
Popularitatea lui Emmanuel Macron în rândul francezilor, în cădere liberă. Cea mai mică rată de aprobare din ultimii şase ani
-
Polonia susţine cererea lui Trump ca ţările NATO să majoreze cheltuielile pentru apărare la 5% din PIB
-
Vicepreşedintele parlamentului slovac, în vizită la Moscova. Agenda discuţiilor
"Credem că este în interesul nostru - şi al partenerilor noştri din tratat, inclusiv Rusia - ca Tratatul INF să rămână în vigoare şi ca toate părţile să-şi respecte obligaţiile asumate", a subliniat el.
Statele Unite nu doresc "o repetare a ciclului escaladării acţiunilor şi reacţiilor care au marcat mare parte din Războiul Rece", a insistat oficialul american.
Washingtonul şi aliaţii săi analizează diverse opţiuni, a continuat el, inclusiv opţiuni militare, ca răspuns faţă de presupusa încălcare a Tratatului INF de către Rusia.
"Nu s-au luat decizii în privinţa răspunsului militar faţă de încălcările Rusiei. Statele Unite, ca stat de drept, nu au încălcat Tratatul (INF) în niciun fel şi îşi vor respecta obligaţiile atât timp cât tratatul rămâne în vigoare", a spus oficialul american.
Tratatul INF, semnat de către Statele Unite şi fosta Uniune Sovietică în 1987, interzice rachetele balistice şi de croazieră nucleare şi convenţionale cu lansare de la sol cu o rază de acţiune cuprinsă între 500 şi 5.500 de kilometri.
În iulie 2014, Statele Unite au acuzat Rusia că încalcă Tratatul INF, după testarea unei rachete de croazieră cu lansare de la sol.
Potrivit presei, autorităţile americane analizează o eventuală staţionare a unor rachete în Europa pentru a se apăra împotriva unor avantaje pe care Rusia le-ar fi obţinut prin presupusa încălcare a Tratatului INF sau împotriva unei posibile "forţe de reacţie" mai agresive implicând sau armament greu sau rachete de croazieră cu lansare de la sol.
Ministerul rus de Externe a respins aceste acuzaţii şi a acuzat, la rândul său, Statele Unite de încălcarea Tratatului INF prin instalarea unor elemente ale scutului antirachetă american în Polonia şi România.
Citeşte şi:
Vladimir Putin: Rusia va crea capacităţi ofensive pentru a contracara sistemul antirachetă al NATO
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Ana Dumbravă a câștigat al treilea titlu consecutiv de „Cea mai bună jucătoare de Counter-Strike din lume”
Citește pe www.zf.ro: Restructurarea este cuvântul de ordine în 2025, iar IT-iştii sunt primii pe listă. De la prosecco la birou şi salarii de mii de euro acum corporatiştii vor trebui să înfrunte realitatea tăierilor de salarii şi concedierilor VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Vladimir Putin: Forţele nucleare ruse vor primi 40 de rachete balistice intercontinentale. REACŢIA NATO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum arată iadul, porivit unui bărbat care a murit timp de 3 minute. Ce a văzut: 'Extrem de...
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe