Raid aerian israelian asupra unei şcoli din Gaza. Hamas anunţă peste 100 de morţi şi alte zeci de persoane rănite

  • Un raid israelian asupra unei şcoli din oraşul Gaza a ucis zeci de persoane sâmbătă dimineaţă, relatează Deutsche Welle şi Al Jazeera.
  • Loviturile au avut loc atunci când oamenii adăpostiţi la şcoală efectuau rugăciunile din zori.
  • Este considerată una dintre cele mai mortale lovituri de la începutul tensiunilor dintre Israel şi Hamas.
Urmărește
1955 afișări
Imaginea articolului Raid aerian israelian asupra unei şcoli din Gaza. Hamas anunţă peste 100 de morţi şi alte zeci de persoane rănite

Raid aerian israelian asupra unei şcoli din Gaza: Zeci de persoane au fost ucise

Agenţia de presă oficială palestiniană WAFA a raportat că atacul a fost comis asupra unei şcoli din cartierul Daraj din Fâşia Gaza, în urma căruia sunt raportate între 90 şi 100 de decese.

Pe de altă parte, autorităţile sanitare locale estimează la 60 numărul total de morţi şi alte zeci de persoane sunt rănite, notează The Guardian şi Associated Press.

Agenţia de apărare civilă a vorbit despre un „masacru îngrozitor" şi a declarat că unele cadavre au luat foc.

Potrivit Deutsche Welle, armata israeliană a revendicat acţiunea şi susţine că şcoala bombardată servea drept „sediu Hamas" şi conţinea „terorişti".

Ulterior atacului, autorităţile din Gaza au condamnat acţiunea comisă de armata israeliană.

„Acest lucru se înscrie în mod clar în cadrul crimei de genocid şi epurare etnică împotriva poporului nostru palestinian”, se arată în declaraţia emisă de acestea.

Israelul afirmă că aproximativ 20 de militanţi Hamas şi Jihadul Islamic se aflau la şcoala din Gaza lovită

Aproximativ 20 de militanţi Hamas şi ai Jihadului Islamic operau din şcoala din oraşul Gaza care a fost lovită sâmbătă de aviaţia israeliană, a declarat un purtător de cuvânt militar israelian, potrivit The Guardian.

„Complexul, precum şi moscheea care a fost lovită în interiorul acestuia, au servit ca o facilitate militară activă a Hamas şi a Jihadului Islamic", a declarat locotenent-colonelul Nadav Shoshani pe X.

El a adăugat că cifrele privind victimele furnizate de biroul de presă condus de Hamas „nu se aliniază cu informaţiile deţinute de IDF, cu muniţiile precise utilizate şi cu precizia loviturii".

Al Jazeera notează că aproximativ 250 de persoane s-ar fi aflat în sala de rugăciuni a a şcolii bombardate, potrivit rapoartelor mass-media locale, care citează relatări ale martorilor oculari.

Lovitura a avut loc în timp ce mediatorii americani, qatarioţi şi egipteni şi-au reînnoit eforturile pentru ca Israel şi Hamas să ajungă la un acord de încetare a focului care ar putea contribui la reducerea tensiunilor în creştere din regiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici