- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (05.07.2022, 17:47)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Raport: UE este responsabilă de aproximativ 18% din investiţiile mondiale în cercetare şi dezvoltare
Uniunea Europeană rămâne un actor puternic în ceea ce priveşte producţia ştiinţifică şi tehnologică, fiind responsabilă de aproximativ 18% din investiţiile mondiale în cercetare şi dezvoltare, se arată într-un raport publicat miercuri de CE.
Urmărește
147 afișări
Comisia a publicat ediţia din 2022 a Raportului privind performanţele din domeniul ştiinţei, al cercetării şi al inovării, care analizează performanţa UE în materie de inovare în context global.
Acest raport oferă informaţii cu privire la modul în care politicile din domeniul cercetării şi al inovării pot contribui la construirea unei Europe favorabile incluziunii, durabile, competitive şi reziliente, prin valorificarea rolului esenţial al cercetării şi al inovării ca sursă de prosperitate şi catalizator al schimbării, susţin reprezentanţii CE.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
De asemenea, raportul evidenţiază modul în care pandemia de coronavirus şi invadarea Ucrainei de către Rusia au determinat Europa să îşi consolideze gradul de pregătire pentru a reacţiona rapid şi în mod adecvat la provocări noi şi neaşteptate.
Conform documentului, deşi reprezintă doar 6% din populaţia lumii, UE este responsabilă de aproximativ 18% din investiţiile mondiale în cercetare şi dezvoltare şi 21% din publicaţiile ştiinţifice cele mai citate la nivel mondial.
În ceea ce priveşte producţia tehnologică, UE este lider mondial în domeniul climei, însumând 23% din totalul cererilor de brevete. De asemenea, UE contribuie în mod semnificativ la alte domenii, cum ar fi bioeconomia (23%) şi sănătatea (17%).
„Această poziţie este însă în curs de erodare, deoarece, în ultimii ani, principalii parteneri comerciali ai UE şi-au îmbunătăţit performanţele în materie de inovare într-un ritm mai rapid. Investiţiile în cercetare şi dezvoltare din UE au scăzut în timpul crizei, cu diferenţe semnificative între sectoare. Principalii investitori din UE în cercetarea şi dezvoltarea din domeniul sănătăţii şi al serviciilor TIC şi-au sporit investiţiile în cercetare şi dezvoltare între 2019 şi 2020 (cu 10,3% şi, respectiv, 7,2%), însă principalii investitori din UE în cercetarea şi inovarea din alte sectoare şi-au redus investiţiile în cercetare şi dezvoltare în timpul crizei, de exemplu în sectorul furnizorilor de TIC (-3,6%), al produselor chimice (-3,7%), al automobilelor (-7,2%) şi în sectorul aerospaţial (-22,6%)”, se arată în comunicatul CE.
„Raportul din 2022 privind performanţele din domeniul ştiinţei, al cercetării şi al inovării arată în ce măsură cercetarea şi inovarea sunt esenţiale pentru construirea viitorului durabil şi rezilient de care Europa are nevoie. Dubla tranziţie verde şi digitală pur şi simplu nu poate fi realizată în absenţa unor sisteme solide de cercetare şi inovare. Dovezile prezentate în raport vin în sprijinul viitoarei noastre comunicări referitoare la o nouă agendă europeană pentru inovare”, a declarat Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Statele Unite trimit avioane F-35 în Coreea de Sud, pe fondul tensiunilor cu regimul nord-coreean
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe