- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (23.05.2013, 07:25)
- Laura Mitran
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Raportul Amnesty International: Tot mai multe abuzuri s-au înregistrat faţă de refugiaţi şi migranţi în 2012
Drepturile a milioane de oameni care au fugit din ţările lor din cauza războiului şi persecuţiei sau care au migrat în căutarea unui loc de muncă sunt tot mai mult încălcate, arată organizaţia Amnesty International, în raportul său anual privind drepturile omului în lume, lansat joi.
Urmărește
166 afișări
Raportul Amnesty International: Tot mai multe abuzuri s-au înregistrat faţă de refugiaţi şi migranţi în 2012 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Guvernele din toată lumea sunt acuzate în acest raport de a fi mai interesate de protejarea graniţelor naţionale decât de drepturile cetăţenilor lor şi de drepturile celor care caută să se refugieze sau să ducă o viaţă mai bună în interiorul acestor graniţe.
"Prea multe guverne încalcă drepturile omului în numele controlului imigraţiei - mergând dincolo de măsurile legitime", spune secretarul general al Amnesty International, Salil Shetty, citat în comunicatul de presă al organizaţiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
-
Prag depăşit. Peste 150.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
Potrivit acestuia, măsurile luate de aceste guverne îi afectează atât pe refugiaţi, cât şi milioanele de imigranţi care ajung să fie victime ale muncii forţate şi exploatării sexuale.
Drepturile multora dintre cei 214 migranţi din lume nu au fost protejate nici în ţările de provenienţă, nici în cele gazdă, se arată în comunicatul AI. Milioane de imigranţi au lucrat în condiţii de muncă forţată sau aproape de sclavie în unele cazuri, pentru că guvernele i-au tratat ca pe nişte criminali, iar corporaţiile au dat mai mare importanţă profitului decât drepturilor angajaţilor.
În 2012, lumea a fost martoră unor situaţii de urgenţă care au obligat milioane de oameni să-şi părăsească locuinţele pentru a se pune la adăpost, din Coreea de Nord, în Mali, Sudan şi Republica Democrată Congo. În prezent, 15 milioane de oameni sunt înregistraţi ca refugiaţi.
Lumea a stat deoparte în timp ce, în Siria, forţele militare şi de ordine au continuat să iniţieze atacuri asupra civililor, să facă reţineri arbitare şi execuţii fără judecată, în timp ce grupuri armate au luat în continuare ostatici, au comis asainate şi acte de tortură, cu scuza că drepturile omului sunt "afaceri interne", se mai arată în comunicatul AI.
Şi de multe ori a fost mai greu pentru refugiaţi să treacă graniţele, decât a fost pentru armele a căror prezenţă a favorizat declanşarea conflictelor în ţările lor.
Cu toate acestea, adoptarea de către ONU, în aprilie anul acesta, a primului tratat privind comerţul internaţional cu armament convenţional, votat de 155 de state, dă speranţe că ar putea fi stopată în sfârşit furnizarea de arme ce pot fi folosite pentru a comite atrocităţi, mai arată Amnesty International.
Potrivit unor date furnizate de organizaţie, în 2012, în 101 din cele 159 de ţări incluse în raport a fost încălcat dreptul cetăţenilor la liberatea de exprimare, în 112 ţări au fost oameni torturaţi, în 80 au fost procese nedrepte, iar în 57 au fost închişi oameni pentru credinţele lor. Execuţii au mai avut loc doar în 21 de ţări în 2012, iar până la sfârşitul anului mai mult de două treimi - 140 - din ţările din toată lumea au abolit pedeapsa cu moartea în legislaţie sau în practică.
Pe de altă parte, forţele de ordine au fost responsabile de moartea unor oameni pe timp de pace în 50 de ţări şi dispariţii forţate s-au înregistrat în 31 de ţări.
În 36 de state, oamenii au fost victime ale evacuărilor forţate.
Citește pe alephnews.ro: Răspunsul MAE la solicitarea Aleph News privind voturile fraudate din Diaspora
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe