LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 952. Rusia încearcă cu disperare să recruteze lucrători la uzinele de apărare / RO-Alert în Tulcea / Ucraina testează cu succes o rachetă balistică de producţie proprie / Armata rusă a ocupat oraşul Vuhledar, de importanţă strategică

  • Apărarea aeriană ucraineană a doborât peste noapte 11 drone Shahed.
  • Avioane F-18 şi F-16 au fost ridicate după ce Rusia a atacat cu drone obiective din Ucraina, în proximitatea frontierei fluviale cu România.
  • Ucraina sporeşte producţia de apărare şi testează cu succes o rachetă balistică
Urmărește
762 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 952. Rusia încearcă cu disperare să recruteze lucrători la uzinele de apărare / RO-Alert în Tulcea / Ucraina testează cu succes o rachetă balistică de producţie proprie / Armata rusă a ocupat oraşul Vuhledar, de importanţă strategică

Războiul din Ucraina, ziua 952. Rusia încearcă cu disperare să recruteze lucrători la uzinele de apărare / RO-Alert la graniţa României

UPDATE Ruşii au ocupat oraşul Vuhledar, de importanţă strategică, din estul Ucrainei

UPDATE UE aprobă un pachet de sancţiuni pentru atacurile hibride comise de Moscova

 Ambasadorii UE au convenit asupra unui nou mecanism de sancţiuni împotriva Rusiei, care va fi introdus pentru atacurile hibride presupuse întreprinse de Federaţia Rusă, a declarat pentru o sursă diplomatică din Bruxelles, relatează Ukrainska Pravda.

Mecanismul ar urma să intre în vigoare începând de săptămâna viitoare.

UPDATE Polonia spune că prea puţini ucraineni sunt interesaţi să se înroleze în Legiunea ucraineană

Ministrul polonez al apărării naţionale, Władysław Kosiniak-Kamysz, a raportat că numărul ucrainenilor care s-au oferit voluntari pentru Legiunea ucraineană din Polonia este extrem de mic, potrivit Ukrainska Pravda.

Înfiinţarea Legiunii ucrainene a fost prevăzută în acordul bilateral de securitate dintre Ucraina şi Polonia. Legiunea ucraineană din Polonia urma să fie instruită, înarmată şi pregătită să apere Ucraina, armata poloneză urmând să supravegheze instruirea, iar Kievul fiind responsabil de recrutare.

UPDATE Ucraina sporeşte producţia de apărare şi testează cu succes o rachetă balistică de producţie proprie

Ucraina a crescut exponenţial producţia internă de muniţie în ultimii doi ani şi a testat cu succes propria rachetă balistică, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski la 1 octombrie, scrie The Kyiv Independent.

UPDATE Apărarea aeriană ucraineană a doborât peste noapte 11 drone Shahed

Trupele ruse au atacat Ucraina cu 32 de drone de atac Shahed în noaptea de 1-2 octombrie, iar apărarea aeriană ucraineană a doborât 11 dintre acestea, notează Ukrainska Pravda.

Dronele au fost trimise de forţele ruse în oblasturile Kirovohrad, Odesa şi Sumî.

UPDATE MApN: Avioane F-18 şi F-16 au fost ridicate după ce Rusia a atacat cu drone obiective din Ucraina, în proximitatea frontierei fluviale cu România

Rusia încearcă recrutarea disperată a lucrătorilor la uzinele de apărare, pe fondul lipsei de personal

Instalaţiile ruseşti de producţie în domeniul apărării recrutează zeci de mii de muncitori, pe fondul unei lipse acute de personal, a raportat serviciul rus al BBC la 1 octombrie.

Invazia la scară largă a Ucrainei a secătuit piaţa forţei de muncă din Rusia şi a determinat o concurenţă acerbă între armată şi mediul de afaceri pentru noi recruţi. În acelaşi timp, războiul total al Rusiei a crescut dramatic producţia de arme şi echipamente militare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici