LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 987. Susţinerea Chinei pentru Rusia în Războiul din Ucraina, criticată de şeful serviciilor de informaţii australiene / Rusia lansează un număr record de drone împotriva Ucrainei

  • Susţinerea Chinei pentru Rusia în Războiul din Ucraina, criticată de şeful serviciilor de informaţii australiene.
  • Ucraina susţine că Rusia a pierdut peste 700.000 de soldaţi de la începutul invaziei.
  • Google răspunde acuzaţiilor privind dezvăluirea locaţiilor armelor ucrainene.
  • Rusia lansează un număr record de drone împotriva Ucrainei.
Urmărește
1436 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 987. Susţinerea Chinei pentru Rusia în Războiul din Ucraina, criticată de şeful serviciilor de informaţii australiene / Rusia lansează un număr record de drone împotriva Ucrainei

Războiul din Ucraina, ziua 987. Susţinerea Chinei pentru Rusia în Războiul din Ucraina, criticată de şeful serviciilor de informaţii australiene / Rusia lansează un număr record de drone împotriva Ucrainei

Susţinerea Chinei pentru Rusia în Războiul din Ucraina, criticată de şeful serviciilor de informaţii australiene

Şeful serviciului de informaţii din Australia, Andrew Shearer, a criticat sprijinul Chinei pentru războiul Rusiei în Ucraina, susţinând că furnizarea masivă de bunuri cu dublă utilizare, precum şi sprijinul diplomatic şi economic al Beijingului, permit Rusiei să îşi menţină eforturile militare. 
 
Shearer a argumentat că acţiunile Chinei sunt la fel de dăunătoare pentru civilii ucraineni ca şi ajutorul militar direct, cum ar fi artileria şi rachetele. Deşi se prezintă ca neutră, China a fost un furnizor important de materiale care ajută Rusia să evite sancţiunile occidentale, inclusiv tehnologii pentru drone şi echipamente militare. 
 
Shearer a avertizat că această situaţie reprezintă o provocare strategică globală semnificativă. Implicarea Chinei în război a fost remarcată de agenţiile de informaţii, iar ţări precum SUA au impus sancţiuni asupra companiilor chineze care furnizează tehnologii utilizate de armata Rusiei. Sprijinul similar al Iranului şi Coreei de Nord în conflict este, de asemenea, notabil.

Ucraina susţine că Rusia a pierdut peste 700.000 de soldaţi de la începutul invaziei

Statul Major al Ucrainei a raportat că, de la începutul invaziei Rusiei pe 24 februarie 2022, forţele ruse au pierdut aproximativ 702.900 de militari. Această cifră include 1.250 de soldaţi pierduţi în ultimele 24 de ore.
 
Pe lângă pierderile de personal, forţele ruse au suferit şi pierderi semnificative de echipamente, incluzând 9.214 tancuri, 18.592 de vehicule de luptă blindate, 20.170 de sisteme de artilerie şi aproape 28.333 de vehicule şi rezervoare de combustibil. Pierderile aeriene şi navale ruseşti sunt, de asemenea, considerabile, cu 369 de avioane, 329 de elicoptere şi 18.366 de drone distruse. Resursele navale au fost reduse cu 28 de nave şi bărci, precum şi un submarin.

Google răspunde acuzaţiilor privind dezvăluirea locaţiilor armelor ucrainene

Google a răspuns la acuzaţiile conform cărora imaginile sale de pe hartă ar fi dezvăluit locaţii militare sensibile din Ucraina, precizând că imaginile prin satelit în cauză au fost realizate cu mai mult de un an în urmă şi provin din surse publice. 
 
„Evităm în mod intenţionat publicarea celor mai recente imagini din zonele de război active,” a declarat Google.

Suedia anunţă un ajutor de 9 Milioane € pentru sprijin maritim şi de urgenţă în Ucraina

Suedia a introdus un nou pachet de ajutor de 9 milioane de euro destinat Ucrainei. 
 
Acesta include două nave specializate menite să consolideze capacităţile de securitate maritimă ale Ucrainei. De asemenea, ajutorul va furniza 40.000 de măşti de protecţie şi respiratoare pentru a sprijini siguranţa personalului Serviciului de Urgenţă al Ucrainei în eforturile lor continue de răspuns.

Putin îl numeste Guvernator al regiunii Tambov pe un veteran de război în cadrul strategiei „Noii Elite”

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a numit pe Yevgeny Pervyshov, veteran al conflictului din Ucraina şi fost primar al oraşului Krasnodar, guvernator interimar al regiunii Tambov. 
 
Această numire se aliniază cu eforturile Kremlinului de a crea o „nouă elită” bazată pe patriotism şi serviciu militar, reflectând militarizarea în creştere a societăţii ruse. 
 
Participant în programul „Era Eroilor,” care urmăreşte să ridice veteranii de război în funcţii de conducere civilă, Pervyshov reprezintă tranziţia Kremlinului de la elitele oligarhice tradiţionale la figuri cu experienţă militară. Strategia încurajează înrolarea, sugerând că serviciul militar poate deschide calea spre roluri civile prestigioase.

Rusia lansează un număr record de drone împotriva Ucrainei

Între august şi octombrie 2024, Rusia a lansat peste 4.300 de drone de atac de tip Shahed şi UAV-uri similare către Ucraina, conform Forţelor Aeriene Ucrainene citate de The Kyiv Independent.

O creştere semnificativă faţă de lunile anterioare, când au fost lansate 1.133 de drone între mai şi iulie iar în octombrie, Rusia a stabilit un record, cu peste 2.000 de drone lansate.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut sancţiuni suplimentare împotriva furnizorilor de componente folosite în aceste drone, menţionând că microcipurile, microcontrolerele şi procesoarele sunt esenţiale pentru producţia lor şi sunt adesea furnizate de companii din China, Europa şi America.
Între timp, forţele aeriene ucrainene au interceptat şi distrus 3.063 din cele 4.300 de drone, având o rată de succes de 71%. Aproximativ 5% dintre drone au ajuns la ţintele lor, cu toate că şi dronele doborâte pot cauza pagube semnificative.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici