- Home
- Externe
- WASHINGTON, (16.03.2014, 20:22)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
REACŢII internaţionale la rezultatul REFERENDUMULUI din Crimeea: Washingtonul "respinge" referendumul. Hague: Referendumul este o farsă. Fabius: Este ilegal
Statele Unite "resping" referendumul care s-a desfăşurat duminică în Crimeea pentru alipirea la Rusia, un scrutin "contrar Constituţiei ucrainene", organizat "sub ameninţări cu violenţe" din partea Rusiei, afirmă Casa Albă, relatează AFP.
Urmărește
1767 afișări
REACŢII internaţionale la rezultatul REFERENDUMULUI din Crimeea: Casa Albă - Washingtonul "respinge" referendumul (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
"Respingem «referendumul» care a avut loc astăzi (duminică)", a anunţat Jay Carney, un purtător de cuvânt al Executivului american, într-un comunicat.
"Acţiunile Rusiei sunt periculoase şi destabilizatoare", a adăugat el. "Consiliul de Securitate (al ONU) a recunoscut această stare de fapt ieri (sâmbătă), într-o rezoluţie căreia numai Rusia i s-a opus", a subliniar Carney.
"Îndemnăm toţi membri comunităţii internaţionale să continue să condamne acest tip de acţiuni şi să adopte măsuri concrete pentru a impune costuri" Rusiei, a adăugat Casa Albă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Citeşte şi:
REFERENDUMUL din Crimeea: Locuitorii au aprobat cu 93% din voturi alipirea la Rusia - exit-poll. Premierul separatist al Crimeei: Luni cerem oficial alipirea la Federaţia Rusă
"Această intervenţie militară şi încălcarea dreptului internaţional vor avea un preţ tot mai mare pentru Rusia, nu doar din cauza măsurilor impuse de către Statele Unite şi aliaţii lor, ci şi ca rezultat direct al propriilor acţiuni destabilizatoare ale Rusiei", se arată în continuare în text.
Citeşte şi:
Putin i-a spus lui Merkel că Rusia va respecta rezultatul referendumului din Crimeea. UE consideră referendumul "ilegal şi ilegitim" şi va adopta sancţiuni luni. Kerry: SUA nu vor recunoaşte rezultatul
Locuitorii din Crimeea au plebiscitat duminică alipirea peninsulei la Rusia cu 93% din voturile exprimate, potrivit unui sondaj efectuat la ieşirea de la urne, difuzat de către autorităţile separatiste.
Referendumul, prezentat ca un exerciţiu de democraţie populară de către autorităţile separatiste şi de către Moscova, s-a desfăşurat în prezenţa a mii de militari ruşi care deţin controlul asupra regiunii, de două săptămâni, împreună cu miliţii separatiste.
"Nicio decizie cu privire la viitorul Ucrainei nu ar trebui să fie luată fără Guvernul ucrainean", apreciază Casa Albă.
"În plus, acest vot nu era necesar. Guvernul ucrainean şi-a anunţat în mod clar voinţa de a discuta despre o autonomie sporită pentru Crimeea, iar alegerile prezidenţiale prevăzute la 25 mai oferă o oportunitate tuturor ucrainenilor să-şi facă auzită vocea cu privire la viitorul ţării lor", mai afirmă Casa Albă.
Băsescu: România nu va recunoaşte rezultatele referendumului din Crimeea
Preşedintele Traian Băsescu anunţă că România "consideră ilegal referendumul în curs de desfăşurare în Crimeea şi nu va recunoaşte rezultatele acestuia", potrivit unui comunicat remis duminică seară de Administraţia Prezidenţială.
UPDATE 22:00 Referendumul din Crimeea este o "farsă", apreciază William Hague
Marea Britanie a condamnat duminică referendumul din Crimeea privind alipirea la Rusia, calificându-l o "farsă", şi refuză să recunoască rezultatul său, relatează AFP.
Secretarul Foreign Office, William Hague, a apreciat, într-o intervenţie avută cu o zi înaine de o reuniune a miniştrilor de Externe din UE, că referendumul reprezintă o încălcare a Constituţiei ucrainene.
"Nimic din modul de desfăşurare a referendumului nu ne poate convinge că este vorba despre un exerciţiu legitim", a spus el, potrivit unui comunicat al Foreign Office.
"Este o farsă a practicii democratice", a subliniat Hague.
"Regatul Unit nu recunoaşte nici referendumul, nici rezultatul său, aşa cum a făcut-o majoritatea comunităţii internaţionale", a adăugat el.
Ministrul britanic de Externe i-a îndemnat pe colegii săi din UE să sprijine măsuri care să transmită "un semnal puternic Rusiei şi să-i spună că această sfidare a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei va avea consecinţe economice şi politice".
Referendumul din Crimeea este "ilegal", apreciază Laurent Fabius
Ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, a declarat că referendumul în favorea alipirii la Rusia care a avut loc duminică în Crimeea este "ilegal" şi a îndemnat Moscova să "evite o escaladare inutilă şi periculoasă în Ucraina", relatează AFP.
"Referendumul care a avut loc astăzi (duminică) în Crimeea este ilegal şi contravine Constituţiei ucrainene", a declarat Fabius.
"Faptul că s-a defăşurat sub ameninţarea forţelor ruse de ocupaţie îl face şi mai nelegitim", a adăugat el.
"Franţa îndeamnă Federaţia Rusă să ia imediat măsuri care să permită evitarea unei escaladări inutile şi periculoase în Ucraina", a continuat Fabius.
Moscova trebuie să "recunoască şi să respecte suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei", a subliniat şeful diplomaţiei franceze.
Federica Mogherini: Toate canalele diplomatice rămân deschise pentru soluţionarea crizei ucrainene
Ministrul italian de Externe, Federica Mogherini, şi-a exprimat duminică seara îngrijorarea profundă faţă de refendumul din Crimeea, subliniind totodată că "toate canalele diplomatice rămân deschise" pentru soluţionarea crizei ucrainene, relatează AFP.
Într-un comunicat, Mogherini a subliniat că Italia, la fel ca partenerii săi din UE, "consideră ilegitim" acest referendum şi a susţinut rezoluţia Consiliului de Securitate ONU.
"Există încă loc pentru a pune capăt crizei. Toate canalele diplomatice rămân deschise", cu condiţia ca "Rusia să nu anexeze Crimeea", a adăugat şefa diplomaţiei italiene.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe