Republicanul Jon Huntsman se retrage din cursa pentru Casa Albă

Jon Huntsman a decis să se retragă din cursa pentru învestitura republicană în vederea alegerilor prezidenţiale din Statele Unite, a anunţat duminică seara, la ABC News, purtătorul său de cuvânt.

Urmărește
204 afișări
Imaginea articolului Republicanul Jon Huntsman se retrage din cursa pentru Casa Albă

Republicanul Jon Huntsman se retrage din cursa pentru Casa Albă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Retragerea lui Huntsman, cel mai moderat dintre candidaţii republicani, va fi anunţată oficial luni, precum şi sprijinul său pentru fostul guvernator al statului Massachusetts Mitt Romney, a precizat Tim Miller pentru postul american de televiziune ABC.

Conform lui Miller, Jon Hutsman, în vârstă de 51 de ani, fostu ambasador în China şi fost guvernator al statului Utah, este "mândru de parcursul său", dar "nu mai vrea să stea în calea" lui Mitt Romney.

Huntsman urmează să susţină o conferinţă de presă luni, la ora locală 11.00 (18.00, ora României), la Myrtle Beach, în South Carolina.

El s-a clasat pe locul al treilea, după Mitt Romney şi Ron Paul, la alegerile primare republicane de marţi din New Hampshire.

Următoarele alegeri primare se vor desfăşura sâmbătă în South Carolina, un stat conservator unde este creditat cu numai 4 la sută din intenţiile de vot.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici