Revolte într-un oraş din Anglia: Treizeci şi nouă de poliţişti au fost răniţi

Dezordinea şi revoltele izbucnite în Southport, Anglia, au lăsat zeci de ofiţeri de poliţie cu răni semnificative.

Urmărește
1680 afișări
Imaginea articolului Revolte într-un oraş din Anglia: Treizeci şi nouă de poliţişti au fost răniţi

Sursă imagine: Mediafax Foto

Treizeci şi nouă de ofiţeri de poliţie au fost răniţi în urma dezordinii izbucnite în Southport, Anglia, la câteva ore după priveghiul în memoria victimelor unui atac cu în care trei copii au fost ucişi de un atacator înarmat cu un cuţit, a declarat Serviciul de Ambulanţă Nord-Vest, conform BBC.

Anterior, poliţia din Merseyside a declarat că opt ofiţeri au suferit răni grave, inclusiv fracturi, laceraţii, şi comoţii celebrale. Un ofiţer a fost lăsat inconştient, iar unii au suferit răni grave la cap şi la faţă. Trei câini poliţişti au fost, de asemenea, răniţi, asupra a doi dintre ei fiind aruncate cărămizi.
 
Dezordinea, despre care poliţia a spus că se crede că a implicat susţinători ai English Defence League (EDL), o organizaţie islamofobă de extremă dreaptă, a început la doar câteva străzi distanţă de locul unde a avut loc priveghiul de miercuri, lângă o moschee de pe St Luke's Road din Southport. Cei implicaţi au aruncat cu cărămizi în moschee, au incendiat maşini şi pubele şi au provocat daune unui magazin local, a declarat poliţia.
 
În total, 27 de ofiţeri au fost duşi la spital, iar 12 au fost trataţi şi externaţi la faţa locului, a declarat serviciul de ambulanţă.

Ca urmare a dezordinii, în zonă a fost introdus un ordin de 24 de ore, care oferă ofiţerilor puteri sporite a opri şi căuta persoane, a declarat poliţia, adăugând că acesta va fi în vigoare până miercuri seara la ora locală 19:54. În plus, un număr mic de resurse de ambulanţă vor rămâne la faţa locului pe St Luke's Road şi vor continua să sprijine poliţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici