- Home
- Externe
- BRUXELLES, (24.04.2015, 16:41)
- Iuliana Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România, printre ţările reticente la noi contribuţii pentru misiunea Triton a UE
România se numără printre ţările care au fost reticente în a face noi promisiuni pentru misiunea Triton de patrulare pe mare, în cadrul summitului extraordinar de la Bruxelles, relatează site-ul EurActiv.com, care a obţinut lista completă a acestor contribuţii.
Urmărește
352 afișări
România, printre ţările reticente la noi contribuţii pentru misiunea Triton a UE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Potrivit listei, 12 ţări, între care Grecia, Croaţia, Cipru, Spania, Slovenia, România, Austria, Bulgaria, Estonia, Malta, Slovacia şi Olanda nu au făcut promisiuni cu privire la contribuţia lor la forţa maritimă.
Unele ţări au încetat contribuţiile pentru că ele consideră că eforturile lor actuale sunt suficiente, în timp ce alte state membre cred că ar trebui să primească ajutor pentru a face faţă imigraţiei ilegale, mai degrabă decât să ofere asistenţă folosind propriile lor resurse.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Răspunzând divergenţelor ţărilor participante, premierul olandez Mark Rutte a comentat joi că "Olanda face deja multe. Întrebarea este ce fac alte ţări".
La rândul său, premierul bulgar Boiko Borisov a declarat: "Situaţia noastră este mult mai dificilă decât a Italiei. Dacă alţii se vor plânge, mă voi plânge şi eu".
Liderii UE au triplat fondurile alocate patrulelor pe Mediterana şi au avansat planuri în vederea unei posibile acţiuni militare împotriva reţelelor de traficanţi de imigranţi ilegali în cadrul summitului de urgenţă convocat joi la Bruxelles, în urma tragediei de duminică.
Bugetul misiunii UE de patrulare Triton urmeză să atingă 120 de milioane de euro - aliniindu-se celui al programului italian Mare Nostrum, parţial înlocuit anul trecut -, a anunţat preşedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker.
Misiunea Triton, o operaţiune de control la frontiere, a fost criticată din cauza bugetului şi obiectivelor mai reduse decât ale Mare Nostrum, care are un mandat de căutare şi salvare.
Cele mai multe ţări UE au oferit echipament în cadrul misiunilor de patrulare maritimă, a precizat Juncker.
În afară de consolidarea prezenţei maritime, liderii europeni au promis să lupte împotriva reţelelor de traficanţi de imigranţi ilegali, promiţând să depună "eforturi în vederea identificării, capturării şi distrugerii ambarcaţiunilor înainte să fie folosite de către traficanţi".
Alte propuneri s-au dovedit mai controversate în rândul statelor membre, care depun de mai mult timp eforturi să ofere un răspuns coerent imigraţiei clandestine.
Liderii UE au fost incapabili să se pună de acord asupra amplorii unui proiect pilot de găzduire a unor persoane din afara blocului european care caută protecţie. Declaraţia finală a summitului nu menţionează nici propunerile asociaţiilor pentru drepturile omului în vederea creării unor centre de azil în Africa de Nord.
Unele dintre aceste idei ar putea să fie introduse pe o agendă UE a migraţiei, pregătită de către CE şi care urmează să fie prezentată luna viitoare.
Liderii europeni s-au angajat să reia problemele privind migraţia la viitorul summit, în iunie, şi au propus organizarea unui summit Uniunea Europeană-Uniunea Africană în lunile următoare.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: UE îşi consolidează prezenţa la Mediterana şi se angajează să lupte contra traficanţilor de persoane
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe