- Home
- Externe
- MOSCOVA, (03.09.2013, 12:09)
- Iuliana Enache
Rusia a depistat lansarea a două rachete în Marea Mediterană. Ce ţară a recunoscut testul de rachetă. REACŢIA Pentagonului
Rusia a detectat, marţi dimineaţa, lansarea a două rachete balistice în Marea Mediterană, a anunţat Ministerul rus al Apărării.
Urmărește
10462 afișări
Rusia a depistat lansarea a două rachete în Marea Mediterană. Ce ţară a recunoscut testul de rachetă. REACŢIA Pentagonului
UPDATE Racheta trasă în Mediterana "nu are nimic a face" cu Siria, afirmă Pentagonul
Racheta trasă în Mediterana în cadrul unui exerciţiu israeliano-american era un "test" care "nu are nimic a face" cu o eventuală acţiune militară în Siria, a declarat George Little, un purtător de cuvânt al Pentagonului, relatează AFP.
"Acest test nu are nimic a face cu examinarea de către Statele Unite a unei acţiuni militare menite să răspundă atacului chimic comis în Siria", a declarat el, citat într-un comunicat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Democrativa PSD-PNL s-a degradat în ultimul hal! Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
-
Ciolacu, despre plafonarea preţurilor la energie: Cu certitudine, Guvernul României va lua măsuri
-
Ciolacu: Vom rămâne în deficit de 7% şi în ţinta de 7% din PIB pentru investiţii
-
Sondaj: Emoţii la nivel mondial. Cine este entuziasmat şi cine se teme de a doua preşedinţie Trump
Marţi "dimineaţa, Departamentul american al Apărării a furnizat o asistenţă tehnică şi o susţinere Agenţiei israeliene antirachetă pentru un zbor de testare a unei rachete-ţintă Sparrow în spaţiul aerian al Mediteranei", a precizat purtătorul de cuvânt.
Acest test a fost, potrivit lui Little, planificat "de mult timp", cu scopul de a evalua capacitatea sistemului israelian Arrow de a detecta, urmări şi schimba informaţii cu privire la o "ameninţare simulată împotriva Israelului", a adăugat el.
Ministerul rus al Apărării, care a trimis mai multe nave în Mediterana, în ultimele zile, cu scopul de a supraveghea pregătirile operaţiunii militare împotriva regimului lui Bashar al-Assad, a anunţat marţi dimineaţa că a detectat lansarea a două rachete balistice trase "dinspre partea centrală a Mediteranei către coasta de est".
Ministerul israelian al Apărării a recunoscut, ulterior, că tras în coordonare cu armata americană o rachetă de tip Anchor, denumirea israeliană pentru Sparrow.
"Este vorba despre primul tir de testare a acestei versiuni de rachetă, care a fost efectuat (...) în spaţiul aerian al Mediteranei. Toate elementele sistemului au funcţionat conform configuraţiei operaţionale", a precizat ministerul într-un comunicat.
Acest test este efectuat în contextul în care Israelul a anunţat săptămâna trecută mobilizarea sistemului de interceptare antirachetă la Tel Aviv, cu scopul de a se apăra în cazul unei eventuale extinderi a conflictului sau unor represalii, în eventualitatea unei intervenţii militare în Siria.
Mijloacele israeliene includ de la sistemul de apărare Iron Dome împotriva obuzelor şi rachetelor cu rază scurtă de acţiune şi până programul Arrow III împotriva rachetelor balistice.
Preşedintele american Barack Obama şi-a anunţat intenţia de a angaja o operaţiune militară limitată împotriva regimului sirian, în urma unui atac chimic la scară mare comis pe 21 august. El a precizat, totuşi, că va cere autorizarea Congresului înainte să ordone atacuri.
UPDATE Ministerul israelian al Apărării confirmă efectuarea unui test de rachetă în Marea Mediterană
Ministerul israelian al Apărării a confirmat, marţi, că a efectuat un test de rachetă în Marea Mediterană în cooperare cu Statele Unite, relatează ynetnews.com.
Iniţial, armata israeliană a anunţat marţi că "nu este la curent" cu tiruri de rachetă în Marea Mediterană, după ce Moscova a declarat că a detectat lansarea a două rachete balistice în această zonă.
"Nu suntem la curent cu tiruri de rachetă în Mediterana", a declarat o purtătoare de cuvânt a armatei.
Rusia a anunţat anterior că a detectat lansarea a două rachete balistice în estul Mării Mediterane. Este posibil ca anunţul Rusiei să fie legat de această lansare, afirmă portalul israelian.
Rachetele balistice lansate în Marea Mediterană şi detectate marţi dimineaţa de Rusia au căzut în mare, potrivit unei surse de la Damasc, relatează RIA Novosti, în pagina electronică.
Lansarea, care a avut loc la 10.16 ora Moscovei (09.16 ora României), a fost detectată de staţiile radar de la Armavir (sudul Rusiei), potrivit ministerului, care adaugă că ministrul Apărării, Serghei Şoigu, l-a informat pe preşedintele Vladimir Putin.
Serviciul de presă al Pentagonului a anunţat că nu deţine date despre lansarea a două rachete balistice în Marea Mediterană, în timp ce NATO a comunicat că verifică informaţia, potrivit RIA Novosti.
Ambasada rusă în Siria a anunţat că nu există indicii privind un atac cu rachetă sau vreo explozie la Damasc, după ce Moscova a anunţat că radarele ruseşti au detectat marţi dimineaţă lansarea a două rachete balistice în estul Mării Mediterane, relatează Russia Today, în pagina electronică.
Rachetele ar fi fost lansate din partea centrală a Mării Mediterane către coastele estice.
Ambasada siriană la Moscova a anunţat că pentru moment nu are informaţii cu privire la acest incident, în timp ce ambasada rusă în Siria a anunţat că nu există indicii privind un atac cu rachete sau explozii la Damasc.
Citește pe alephnews.ro: Kate, Prințesa de Wales, a anunțat că boala ei este în remisie. „Este o ușurare. Rămân concentrată pe recuperare”
Citește pe www.zf.ro: În timp ce gazul din Marea Neagră deja a început să se vândă, România are o listă de 22 de centrale de energie care vor avea nevoie de peste 8 mld. metri cubi pe an, cam cât se va scoate anual din Neptun Deep. Care este stadiul pe fiecare proiect?
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Elon Musk, Jeff Bezos și Mark Zuckerberg vor participa la ceremonia de învestire a lui Donald Trump. Ce invitați importanți vor fi prezenți
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nu scăpăm! Vin ninsorile săptămâna viitoare și în București. Pe ce dată începe să ningă, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Motivul pentru care unele persoane se simt epuizate, imediat după ce se trezesc, dimineața, potrivit dr. neurochirurg Vlad Ciurea
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe