- Home
- Externe
- (20.04.2020, 20:06)
- Alexandru Gologan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rusia interceptează o aeronavă a marinei americane deasupra Mării Mediterane. Este al doilea incident în patru zile
- Un avion de luptă rusesc a interceptat un avion de recunoaştere al marinei americane
- Guvernele ambelor ţări au confirmat incidentul petrecut duminică
- Ambele ţări au oferit o versiune diferită despre cum s-a petrecut evenimentul
Urmărește
2766 afișări
Sursa foto: Profimedia
Flota a VI-a a Forţelor Navale Americane Europa-Africa a declarat într-un comunicat duminică că piloţii ruşi au executat manevre periculoase atunci când au interceptat un avion de recunoaştere american. Avionul patrula deasupra Mării Mediterane într-un zbor de recunoaştere iar avionul de vânătoare rusesc SU-35 l-a interceptat într-o manieră neprofesionistă. Oficialii marinei americane spun că este al doilea incident de acest fel petrecut în 4 zile de când piloţii ruşi fac astfel de manevre, relatează CNN.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Euro a scăzut la cel mai jos nivel din 2022 din cauză că pieţele se aşteaptă la o nouă scădere de dobândă. Din păcate şi din economia reală vin veşti proaste: sectorul privat din zona euro a scăzut dintr-o dată şi se duce înspre contracţie
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
Acţiunile inutile ale pilotului rus SU-35 erau în contradicţie cu buna conduită aeriană şi cu regulile internaţionale de zbor. În timp ce aeronava rusă funcţiona în spaţiul aerian internaţional, această interacţiune a fost iresponsabilă. Siguranţa zborului ambelor aeronave putea fi periclitat serios, au declarat cei din Marina SUA.
Pe de altă parte, surse din Armata Rusă au declarat luni că aeronavele lor au decolat din baza aeriană Hmeimim din Siria. Scopul misiunii a fost identificarea ţintelor care se apropie de bazele militare ruseşti din Siria.
Avionul de luptă rusesc s-a apropiat de aeronava americană după ce a recunoscut numărul de identificare ca fiind al Marinei Americane. Pilotul rus a escortat avionul de recunoaştere american până când acesta a ieşit din raza bazelor militare ruse.
SUA au acuzat în trecut Rusia de interceptări similare, dar în ultimii ani astfel de întâlniri au fost tot mai rare.
Miercuri, Marina Americană a declarat că un avion rus a executat o manevră inversă de mare viteză în timpul altei intercepţii nesigure.
Generalul american delegat pe Europa a luat legătura cu oficialii de la Moscova pentru a discuta despre incident. Generalul Tod Wolters crede că piloţii ruşi sunt mai degrabă neprofesionişti şi nu execută manevrele în mod deliberat.
Un alt incident s-a petrecut în iunie când un avion de luptă rusesc a interceptat de mai multe ori o aeronavă de recunoaştere americană P-8.
Tot miercuri, Comandamentul Spaţial al Armatei Americane a declarat că Moscova a efectuat un test cu rachete anti-satelit. Comandantul Jay Raymond a afirmat că testul rus nu oferă decât un alt exemplu prin care ameninţările la adresa sistemelor spaţiale aliate şi a SUA sunt reale, serioase şi în continuă creştere.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: SUA şi Rusia blochează planurile ONU de încetare a războaielor pe plan mondial pe timp de pandemie
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe